07/23
2021

Al in de wieg lopen baby’s van armere ouders een achterstand op – bekijk hier hoe dat werkt

07/23
2021

Waarom vallen de Olympische Spelen altijd duurder uit dan verwacht?

Ook in Tokio wordt de begroting weer ruim overschreden. Waarom vallen de Olympische Spelen telkens zoveel duurder uit dan aanvankelijk gedacht?
07/23
2021

Al in de wieg lopen baby’s van armere ouders een achterstand op – bekijk hier hoe dat werkt

07/23
2021

Stralen bij een nieuwe pudding; zonder twijfel, dit was een vintage Marxveldt

Het kan ook weleens meezitten in het leven. ‘Ik ben in het huis van iemand die oude boeken wegdoet’, appte een kennis. ‘Kasten en kasten vol. Veel kinderboeken ook, en...’ Daar zat ik al op de fiets, en even later liep ik rond in dat vreemde huis, tussen die kasten vol boeken, zachtjes neuriënd van geluk.
07/23
2021

Jeff Bezos, astronaut? Door nieuwe Amerikaanse regels lijkt hij zijn ‘vleugels’ nét mis te lopen

Jeff Bezos, zijn broer Mark en de Nederlandse tiener Olivier Daemen zijn tóch geen echte astronauten. Doordat de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA op het laatste moment de regels aanscherpte, grijpen zij vermoedelijk naast de felbegeerde officiële astronautenvleugels.
07/23
2021

Eerste vrouwelijke premier Samoa kan eindelijk regeren, heerschappij mannelijke adel ten einde

Het heeft drie maanden geduurd, maar de eerste vrouwelijke premier van Samoa kan gaan regeren. Het hof van beroep van de eilandstaat maakte vrijdag met de erkenning van de installatie van Fiame Naomi Mata’afa een eind aan het 22-jarig bewind van haar voorganger.
07/23
2021

‘Japan is een land van idiote regels. Het gaat heel krampachtig met de situatie om’

Na een jaar uitstel staan de Olympische Spelen op het punt van beginnen: vrijdag om 13.00 uur (Nederlandse tijd) vindt de openingsceremonie plaats in Tokio. We belden met sportverslaggever John Volkers, die met zeker ongemak naar de gang van zaken in Japan kijkt.
07/23
2021

Drie leestips over dat o zo unieke poldermodel en ‘vage kletspraat over onze volksaard’

Er zijn van die onderwerpen waarvan je nauwelijks durft te zeggen dat je niet echt weet hoe het zit. Wat het poldermodel nou eigenlijk is, bijvoorbeeld. Daarom deze zomer een bijspijkercursus, inclusief drie boeken om verder te lezen.
07/23
2021

Benedict Wells leest deze zomer over opgroeien in armoede: ‘Mijn eigen jeugd was ook hobbelig’

Welk boek leest de schrijver deze zomer? En waar gaat het boek over dat die zelf heeft geschreven? Deze week de Duitse bestsellerauteur Benedict Wells. Zijn roman Hard land verscheen recentelijk.
07/22
2021

Meer verdrinkingen in 2020, maar aantal verdronken kinderen neemt af

In 2020 verdronken in totaal 107 Nederlanders, 31 meer dan een jaar eerder. Maar er is ook goed nieuws: het aantal kinderen dat verdrinkt wordt steeds minder.