05/31
2021

Lichamen van drie jonge kinderen aangespoeld op strand van Libië

De lichamen van drie jonge kinderen, die vermoedelijk passagiers waren op een gezonken migrantenboot, zijn de afgelopen week aangespoeld op het strand van de Libische kustplaats Zuwara. Dat heeft het VN-kinderbureau maandag bekendgemaakt.
05/31
2021

Van de docu’s over Atlético Mineiro en Francesco Totti gaan zelfs voetbalhaters overstag

‘Wij zijn geen mooiweerfans’, zeggen de aanhangers van de Braziliaanse voetbalclub Atlético Mineiro. ‘Maar waarom moet het zó moeilijk zijn?’ Atlético, opgericht in 1908, is een club van lef, traditie en eer – maar niet van veel prijzen. Er kunnen decennia voorbijgaan zonder dat de voetballers uit de miljoenenstad Belo Horizonte een prijs pakken. Meestal grijpen ze er net naast, soms dwarsgezeten door een corrupte scheidsrechter of een onwillige voetbalbond. Om de een of andere reden hebben clubs uit Rio de Janeiro en São Paulo altijd een streepje voor. Maar de fans uit Belo Horizonte zingen er niet minder hard om.
05/31
2021

Praat met veteranen van het IFFR en de anekdotes vliegen je om de oren

De Volkskrant luistert naar (nieuwe) podcasts en bespreekt er elke week een. Vandaag: Tijgers & Cowboys haalt herinneringen op aan 50 jaar IFFR.
05/31
2021

Na lange omzwervingen is de houten maquette van de Tempelberg terug in Utrecht

Museum Catharijneconvent nam het model over van Bijbels Museum en liet het restaureren.
05/31
2021

Mogelijk toch EK op schermen bij horeca, maar waarschijnlijk pas na de groepsfase

Als het Nederlands voetbalelftal goed presteert en verder komt op het EK, gaan steden mogelijk toch schermen op terrassen toestaan om samen voetbal te kijken. Dat is het compromis tussen burgemeesters onderling en het kabinet.
05/31
2021

‘China en Rusland zijn bezig met een autoritair tegenoffensief, de Navo moet dit serieus nemen’

China bouwt zijn leger op en ‘onze relaties met Rusland, maar ook met Belarus, zijn op een dieptepunt sinds de Koude Oorlog.’ Jens Stoltenberg, secretaris-generaal van de Navo, ziet een wereld die onveiliger is geworden. De Navo moet schaken op alle borden tegelijk. Een interview.
05/31
2021

King’s College maakt excuses voor prins Philip, Conservatieven vinden hun alma mater ‘te woke’

King’s College sloeg volgens enkele van haar medewerkers volledig de plank mis door bij het overlijden van prins Philip een foto rond te sturen van toen hij in 2002 de universiteitsbibliotheek opende. Op die bijeenkomst maakte hij racistische en misogyne opmerkingen. De excuses voor de foto zette kwaad bloed bij Conservatieve politici die vinden dat hun alma mater te woke is.
05/31
2021

Bijna al het landelijke treinverkeer plat door storing in telefonienetwerk, hoe kan dat?

Maandagmiddag bracht een probleem in het communicatiesysteem van ProRail het treinverkeer tot stilstand. En dat terwijl het GSM-R-systeem onder experts bekendstaat als erg betrouwbaar. Waar ging het mis?
05/31
2021

Hoe uitzendkoepels via de ‘Antillenroute’ de vakbonden proberen af te troeven

Vakbonden FNV, CNV en de Unie dreigen de uitzendkoepels voor de rechter te slepen wegens het cao-akkoord dat zij vorige week sloten met de ‘niet-onafhankelijke’ vakbond LBV. Op de achtergrond van het machtsspel speelt een groter vraagstuk: de toekomst van de uitzendbranche.
05/31
2021

Als de premier geen Netanyahu meer heet, mag een oud-commando en tech-miljonair het proberen

Uiterst linkse en ultrarechtse Israëlische partijen willen samen een regering vormen om Netanyahu van het pluche te wippen. Als dat lukt, is het aan Naftali Bennett, oud-commando, techmiljonair en vader van vier kinderen, om een bijkans onmogelijke coalitie op de been te houden.