01/17
2021

Ook Lansing, Michigan, maakt zich op voor ‘grootste gewapende mars in Amerika ooit’

Hekken, zandzakken, een paar agenten op straat: in de hoofdstad van Michigan is het zaterdag nog opvallend rustig. Zondag worden hier, net als in 49 andere steden, gewapende Trump-fans bij het Capitool verwacht. ‘De situatie wordt heel instabiel.’
01/16
2021

Met de gematigde Laschet krijgt de Duitse CDU niet het gedroomde nieuwe begin

Armin Laschet is de nieuwe voorzitter van de Duitse CDU, de partij van Angela Merkel. Wie dacht dat de partij rechtsaf zou slaan, werd teleurgesteld.
01/16
2021

Een krant vol hoopvolle berichten moet ‘deprimaandag’ draaglijk maken

Een krant die de lezer hoop geeft, en artikelen die je laten verwonderen. Daar, dacht illustrator Joost Stokhof (36), ‘heeft iedereen op dit moment wel behoefte aan’. Maandag verschijnt daarom voor het eerst de Blauwe Maandag. Gratis - iedereen kan hem cadeau doen aan een bekende die snakt naar wat optimisme.
01/16
2021

De nieuwe bondskanselier zal in Europa helemaal opnieuw moeten beginnen

‘We moeten uitleggen dat meer Europa iedereen sterker maakt’, zei Armin Laschet vorig jaar tegen de website Politico. Door Laschet, trouwe bondgenoot van bondskanselier Merkel, tot nieuwe voorzitter van de CDU te kiezen, hebben de Duitse christendemocraten duidelijk gemaakt dat zij naar continuïteit streven. Geen risico’s, geen experimenten.
01/16
2021

Zeven jaar cel geëist tegen Belgische vrouw die naakt in de Hagia Sophia poseerde

De openbaar aanklager in Istanbul eist zeven jaar gevangenisstraf tegen de Belgische Marisa Papen, omdat zij naakt had geposeerd in de Hagia Sophia in Istanbul, en liggend op de Turkse vlag ergens in de bergen in de regio Cappadocia. Zij is aangeklaagd wegens ‘obsceniteit’ en het ‘beledigen van symbolen van de staat’. Vooralsnog loopt de 28-jarige Vlaamse geen risico: ze is in België.
01/16
2021

Minstens 22 zorgaanbieders in Twente betrokken bij criminaliteit

Minstens 22 zorgaanbieders uit de regio Twente waren in de periode 2017-2019 betrokken bij misdrijven zoals wiethandel, fraude, witwassen en de uitbuiting van kwetsbare cliënten. Dat blijkt uit een vrijdag verschenen onderzoek van Informatie Knooppunt Zorgfraude (IKZ) en het RIEC Oost-Nederland.
01/16
2021

Brabantse Forum-leden stappen over naar JA21 van Eerdmans en Nanninga

De provinciale fractie van Forum voor Democratie (FvD) in Noord-Brabant is uit elkaar gevallen. Drie Statenleden gaan verder onder de vlag van JA21, de nieuwe partij van Joost Eerdmans en Annabel Nanninga. De Brabantse coalitie waarin FvD de samenwerking was aangegaan met VVD, CDA en Lokaal Brabant zou door de breuk niet in gevaar komen.
01/16
2021

Hoekstra krijgt alsnog steun van het CDA-congres

‘Onze partij moet perspectief bieden, ook na de coronacrisis.’ Dat was de belofte waarmee Wopke Hoekstra zaterdagochtend het lijsttrekkerschap van het CDA aanvaardde. Hij noemde met name jonge gezinnen ‘in het spitsuur van het leven’, die met een verbetering van de kinderopvang en het ouderschapsverlof moeten worden geholpen.
01/16
2021

Snelle opmars pandemie in Amazonegebied: mogelijk nieuwe variant grijpt om zich heen

Het coronavirus grijpt in het Braziliaanse Amazonegebied om zich heen, mogelijk zelfs met een nieuwe extra besmettelijke variant. Ziekenhuizen in Manaus kunnen de toestroom van patiënten niet aan en er is een tekort aan zuurstof voor beademingsapparatuur. De luchtmacht bracht vrijdag noodvoorraden naar de stad en evacueerde patiënten.
01/16
2021

Geheime ­documenten bevestigen: in Volkel liggen Amerikaanse kernwapens opgeslagen

Nieuwe, tot voor kort zeer geheime ­documenten in bezit van de Volkskrant bevestigen wat Nederland eigenlijk al jaren wist: in Volkel liggen Amerikaanse kernwapens opgeslagen. Verslag van een zoektocht naar nieuwe details, via archieven en rechtbanken.