11/30
2020

Trump verliest ook de laatste twee cruciale staten Arizona en Wisconsin

Wederom een tegenslag voor Donald Trump. Zijn poging om de verkiezingsuitslag alsnog te wijzigen, raakt nog verder uit zicht nu ook Arizona en Wisconsin formeel Joe Biden hebben aangewezen als winnaar.
11/30
2020

Ja, ook met een spatscherm of bandana krijg je een boete van 95 euro

Vanaf dinsdag geldt een mondkapjesplicht in openbare ruimten. Iedereen van 13 jaar en ouder moet onder andere in winkels, stadhuizen, musea en scholen een mondkapje op doen. Een sjaal voor je mond, is dat ook goed?
11/30
2020

Laatste horde verhuizing Tweede Kamer lijkt genomen; tijdelijk gebouw kan coronaproof

Het tijdelijke onderkomen van de Tweede Kamer kan toch coronaproof worden gemaakt. Dat is de uitkomst van een vervolgonderzoek dat de Kamer had besteld. Daarmee lijkt de laatste horde om met de renovatie van het Binnenhof te beginnen genomen.
11/30
2020

Kandidaat-Kamerlid voor de PvdA met een lange lijst arrestaties als milieu-activist

Greenpeace-directeur Joris Thijssen hoopt voor de PvdA in de Tweede Kamer te komen. Zal het actieverleden van de ‘betrouwbare boef’ hem achtervolgen in Den Haag?
11/30
2020

Drie redenen waarom banken als ABN en ING krimpen

ABN Amro schrapt 15 procent van de banen. Ook ING en Rabobank lijken op alle vlakken te krimpen: of het nou om werkgelegenheid, beurswaarde of kantoren gaat. Hoe kan dat?
11/30
2020

Prestigieus Eton College ontslaat docent die lezing over masculiniteit wilde houden

Al eeuwen is het de opleiding voor het Engelse establishment, maar de afgelopen dagen is Eton College het decor geworden van een ware opstand.
11/30
2020

De laatste circusolifant van Nederland zoekt een plek om met pensioen te gaan

Moet olifant Buba haar laatste levensfase slijten in een rustoord in Frankrijk of mag ze blijven bij de circusfamilie Freiwald, waar ze al decennialang woont? Dinsdag buigt de Tweede Kamer zich over dit vraagstuk.
11/30
2020

Macrons rechtsbuiten met populistische trekjes

Hij is de jongste minister van Binnenlandse Zaken, en zeker ook de meest uitgesprokene. Gérard Dalmanin heeft het politiedebat op gang gebracht, krijgt geen adem als hij het woord ‘politiegeweld’ hoort, weigerde homo’s te trouwen en geldt als de kroonprins van traditioneel rechts.
11/30
2020

Bouterse: Nederland was verantwoordelijk voor Decembermoorden

Desi Bouterse schuift de schuld voor de Decembermoorden van 1982 door. Niet hij was de hoofdschuldige, dat was Nederland: dat steunde plannen voor een tegencoup, en plande zelfs een invasie in Suriname. En dan zijn er ook nog de ‘psychologische factoren’.
11/30
2020

Kan Paul Cliteur, mentor van Baudet, wel hoogleraar blijven?

Is Paul Cliteur, de mentor van Baudet, nog wel te handhaven als hoogleraar, vragen medewerkers van de Leidse universiteit zich af. Zij beroepen zich op Rudolf Cleveringa, de hoogleraar die in 1940 tegen het ontslag van Joodse hoogleraren protesteerde. Maar ook voor de medestanders van Cliteur is Cleveringa een lichtend voorbeeld: als voorvechter van de academische vrijheid.