11/26
2020

Dankzij een ervaringsdeskundige werd Johan niet zijn huis uitgezet

Woensdag werd in de Tweede Kamer een motie aangenomen om een stichting met een bijzonder armoede-aanpak financieel te steunen. Deze aanpak is in Noord-Nederland al succesvol: het haalt mensen uit de bijstand, biedt hen een opleiding en begeleidt ze naar een baan.
11/26
2020

Napels na Maradona’s dood: ‘Opa, je idool komt je gezelschap houden in de hemel’

In Napels ziet correspondent Rosa van Gool wat voor invloed Diego Armando Maradona heeft gehad op de stad. Bewoners delen spontaan hun herinneringen aan de jonge Argentijnse voetballer, die in zijn eentje de stad van een minderwaardigheidscomplex af hielp.
11/26
2020

Onderzoeksraad van veiligheid pleit voor ‘APK-keuring’ gebouwen

Er moet een periodieke ‘APK-keuring’ komen voor gebouwen. Dat stelt de Onderzoeksraad van Veiligheid (OVV) in een woensdag gepubliceerd rapport. ‘Met zo veel opvallende instortingen, kun je niet meer spreken van incidenten’, aldus voorzitter Jeroen Dijsselbloem.
11/26
2020

FvD-bestuur doet aangifte tegen Baudet wegens ontzegging ICT-toegang

Drie bestuursleden van Forum voor Democratie doen donderdag aangifte tegen Thierry Baudet omdat zij geen toegang meer hebben tot de ICT-systemen en socialmedia-accounts van de partij. Dat bevestigt een woordvoerder.
11/26
2020

Ex-voorzitter Geert Dales spaart geen vijand in boek over instorting 50Plus

Liefhebbers van de politieke afrekening kunnen hun hart ophalen met Tien zetels van Geert Dales, dat donderdag verschijnt. In zijn boek spaart de oud-voorzitter van het zichzelf ruïnerende 50Plus niemand – behalve zichzelf.
11/25
2020

Kerst in het Verenigd Koninkrijk: een Scrooge wil Boris Johnson niet zijn

De druk om de Kerstviering wegens corona in te perken, was groot. Maar Boris Johnson kon er niet omheen om zijn landgenoten het samenzijn toe te staan. Dus gelden er voor de vijf dagen rond Kerst versoepe­lingen. Tot grote opluchting van de Britten.
11/25
2020

Meer kerstvakantie, minder corona? ‘Niet goed voor werkende ouders, kinderen en economie’

Het Outbreak Management Team wil onderzoek laten doen naar een extra week kerstvakantie voor middelbare scholieren. Die maatregel zou een rem kunnen zetten op het aantal besmettingen. Een goed idee?
11/25
2020

Trump verleent gratie aan Flynn. Kan hij ook zichzelf gratie verlenen en zo aan vervolging ontsnappen?

Nu zijn aftreden nadert, overweegt president Trump gratie te verlenen aan vertrouwelingen die in de problemen zijn gekomen als gevolg van het Rusland-onderzoek. Woensdag begon hij met Michael Flynn. Trump zou zelfs spelen met de gedachte zichzelf gratie te verlenen. Mag dat?
11/25
2020

Zwevende kiezers over Forum: ‘Dit lijkt precies op de situatie met de LPF, alles valt ineens uit elkaar’

Ze overwogen serieus om op Forum voor Democratie te stemmen de komende verkiezingen, maar ze waren er nog niet zeker van. Hoe kijken drie zwevende kiezers aan tegen het tumult bij de partij? En wie moet nu het voortouw nemen?
11/25
2020

Kennis over problemen kinderopvangtoeslag bleef maar verdampen bij de ministeries

Tijdens de zevende dag van verhoren in de Tweede Kamer over de toeslagenaffaire komen staatssecretaris Van Ark en ex-staatssecretaris Snel aan het woord. Een van de vragen: hoe kon het dat het toeslagendrama ‘zolang in een dode hoek is blijven liggen’?