07/31
2020

Waarom Arie den Dekker zich voor het gemeentehuis van Oss in brand stak

Maandag stak Arie den Dekker uit Oss zich voor het gemeentehuis in brand. Hij geloofde niet meer dat hij ooit nog een huis van de gemeente Oss zou krijgen. ‘Waarom konden ze niet gewoon ergens een wooncontainer voor hem neerzetten?’
07/31
2020

Hoe het kabinet boog voor de burgemeesters: mondkapjesplicht mag ook in rest van het land

Amsterdam en Rotterdam maken zich op voor hun eigen mondkapjesplicht. Dat ook de rest van het land met mondkapjes mag experimenteren, gebeurt tegen de zin van het kabinet, blijkt uit een reconstructie door de Volkskrant. Tijdens het overleg in Utrecht lieten de burgemeesters zich gelden.
07/31
2020

Netanyahu mikpunt woedende betogers om corruptie en corona

Corruptie, rommelig coronabeleid, hoge werkloosheid: het is niet gering wat de Israëlische premier Netanyahu wordt aangerekend. Toch ziet het er niet naar uit dat de felle protesten zullen leiden tot zijn vertrek.
07/31
2020

Beyoncé zet Afrikaanse pracht jubelend in de etalage ★★★★☆

Met haar nieuwe ‘visual album’ Black is King wil Beyoncé ons op het hart drukken: de wereld zou de wereld niet zijn zonder de Afrikaanse kunst en cultuur.
07/31
2020

Gekwetter in de Biesbosch, de nieuwe carrière van vier omscholers en het Viktor & Rolf-mondkapje

07/31
2020

Presteren en plezier: kan dat samengaan in de turnwereld?

In de turnwereld wordt tegenwoordig een milder sportklimaat nagestreefd, waarin plezier centraal staat. Maar win je daar ook medailles mee? ‘Het is de enige manier om de turnsters te behouden.’
07/31
2020

Een halfjaar corona: hoe gaat het nu verder?

Een halfjaar geleden is het nu dat de WHO de uitbraak van corona tot internationale volksgezondheidscrisis verklaarde. Inmiddels wapenen we ons met mondkapjes, coronadashboards en teststraten. Is het einde van de crisis al in zicht, of moet het ergste nog komen?
07/31
2020

Langzaam verdampt de heilige status van de corona-experts

Het Outbreak Management Team ziet er weinig in, maar mondkapjes zijn vanaf volgende week toch verplicht in Amsterdam en Rotterdam. Bestuurders en politici trekken de ooit heilige corona-experts van het kabinet nu publiekelijk in twijfel.
07/31
2020

Met Veilige Aangifte belanden mensen te vaak alsnog bij de Vreemdelingenpolitie

Slachtoffer of getuige en geen papieren? De politie stimuleert deze kwetsbare groep toch aangifte te doen. Maar te vaak belanden ze alsnog bij de Vreemdelingenpolitie.
07/31
2020

Nederlands vaccin beschermt apen tegen corona en is klaar voor volgende stap: mensproeven

Met mooie rapportcijfers gaat het ‘Nederlandse’ coronavaccin van de Leidse farmaceut Janssen de volgende onderzoeksfase in: die van proeven op de mens. Bij apen bleek het vaccin vijf van de zes ingeënte apen volledig te beschermen tegen het virus, en één nagenoeg volledig.