05/31
2020

Arrestaties bij protest in Londen tegen Amerikaans politiegeweld, maandag demonstratie op de Dam

Bij protesten in Londen tegen politiegeweld en racisme in de Verenigde Staten zijn zeker vijf mensen gearresteerd. Op een aantal plekken in de Britse hoofdstad liepen de demonstraties uit de hand, maar over het algemeen verliepen ze vreedzaam.
05/31
2020

Ook de droom van de burgemeester van Minneapolis ging in vlammen op

In Minneapolis gingen dit weekend niet alleen tientallen winkels in vlammen op, maar ook de politieke droom van de Democratische burgemeester Jacob Frey.
05/31
2020

Israëlische politie schiet gehandicapte Palestijn dood

In Oost-Jeruzalem is zaterdagochtend een geestelijk gehandicapte 32-jarige man neergeschoten door Israëlische politieagenten. De Palestijnse man stierf ter plekke, vlak bij de sociale werkplaats waar hij naar op weg was. De Israëlische agenten van de grenspolitie zagen hem aan voor een terrorist.
05/31
2020

Vleugellam: coronaramp gaat aan geen enkel Europees luchtvaartbedrijf voorbij

Twee maanden nadat het vliegverkeer tot stilstand is gekomen, maakt de luchtvaart de voorlopige balans op. In Europa leidt de coronapandemie al tot tienduizenden ontslagen, de afschrijving van honderden vliegtuigen en miljarden aan staatssteun. En het einde is nog niet in zicht.
05/31
2020

De bedenker van Joop Klepzeiker wist wel raad met hoeren, hondendrollen en humor

Striptekenaar Eric Schreurs is op 61-jarige leeftijd aan hartfalen overleden. Het doodsbericht, zaterdag, kwam voor zijn vrienden niet helemaal uit de lucht vallen, omdat Schreurs’ levensstijl - met periodieke aanvallen van drankzucht - een aanslag op zijn gezondheid betekende.
05/31
2020

Protesten tegen politiegeweld in VS steeds grimmiger

De protesten tegen politiegeweld in de Verenigde Staten na de dood van de 46-jarige George Floyd, worden steeds grimmiger. Ondanks de ingestelde avondklok kwam het in verschillende staten tot grote demonstraties, die vaak vreedzaam begonnen, maar ontaardden in zware rellen.
05/31
2020

Dominees hebben geen coronacrisis nodig om stress te ervaren

Een kerk draaiende houden tijdens de quarantaine is zwaar. En dominees lopen toch al een verhoogd risico op een burn-out. ‘Ik zakte in. Dan weet ik dat ik een stap terug moet doen.’
05/30
2020

Corona-uitbraak in Haagse moskee: zeker twintig besmettingen

De Surinaamse moskee Faizul-Islam in Den Haag is door het moskeebestuur gesloten vanwege een uitbraak van het coronavirus in het gebedshuis.
05/30
2020

Een roadtrip langs de (gesloten) binnengrenzen van Europa, hoe gaat het daar nu?

05/30
2020

Ic-bezetting daalt gestaag, maar langzamer dan verwacht

De ic-bezetting blijft dalen, maar de verwachte bezetting van 150 bedden is nog niet bereikt. Het aantal patiënten met covid-19 op de intensive care is nu 170, 10 minder dan op vrijdag. Daarnaast liggen er nog 589 coronapatiënten in het ziekenhuis op een reguliere afdeling, 29 minder dan een dag eerder. Dit blijkt uit de cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op dinsdag was de verwachting van het Landelijk Netwerk Acute Zorg nog dat de ic-bezetting voor covid-19 in enkele dagen zou dalen naar onder de 150.