05/26
2020

Belastingdienst vreest heksenjacht na uit de hand gelopen fraudebestrijding

De aangifte tegen de Belastingdienst wegens mogelijke (ambts)misdrijven hakt er in bij de medewerkers. Zij vrezen een heksenjacht nu vier leidinggevenden het veld hebben moeten ruimen.
05/26
2020

‘Als een halve straat verzakt, komt dat toch niet door een aanbouw?’

340 woningen hebben schade, 70 zijn rijp voor de sloop. Maar een onafhankelijk rapport over verzakte huizen langs het kanaal Almelo de Haandrik geeft bewoners niet het gewenste antwoord. ‘Als een halve straat verzakt, komt dat toch niet door een aanbouw?’
05/26
2020

Kamer: geen strafblad na coronaboete

De Tweede Kamer zet het debat over de handhaving van de coronaregels op scherp. Een ruime meerderheid eiste dinsdag per motie dat een boete wegens overtreding van de 1,5 meter-regel niet leidt tot een strafblad waar mensen nog jarenlang last van kunnen hebben. Het kabinet moet daar nu op reageren.
05/26
2020

Arna Mačkić wil mensen verbinden door architectuur. Deze docu toont hoe het ook mensen kan verdelen

Twee filmmakers volgden de jonge, prijswinnende Nederlands-Bosnische architect Arna Mačkić drie jaar lang. Dat alleen al toont aan hoe invloedrijk ze is.
05/26
2020

Lonneke van Straalen bezorgt hartekreten uit de cultuursector bij minister Van Engelshoven

Brieven met een hartekreet: Lonneke van Straalen verzamelt en bezorgt brieven uit de cultuursector.
05/26
2020

‘Sheriff’ Santokhi krijgt niet alleen Bouterse, maar ook een falende economie op zijn bord

Als commissaris van politie en minister van Justitie boekte Chan Santokhi successen in de strijd tegen de misdaad. Bouterse noemde hem 'de sheriff', maar ook het schoothondje van Nederland. Dat schoothondje heeft Bouterse nu verslagen, en moet als nieuwe president van Suriname orde op zaken gaan stellen.
05/26
2020

Het CDA zoekt zichzelf, Tom van der Lee onwel in Kamer en waar blijft het wachtgeld van Isabelle Diks?

Goedemiddag, Het heeft vast nadelen, zo'n tijdperk zonder partijleider, maar het interne debat in het CDA bloeit er wel van op. Intussen lukt het Isabelle Diks maar niet om haar wachtgeld terug te betalen.
05/26
2020

Mexicanen in Nederland veroordeeld tot zes jaar cel wegens productie van crystal meth

De Haagse rechtbank heeft drie Mexicaanse mannen veroordeeld tot forse gevangenisstraffen. Wegens hun betrokkenheid bij onder meer grootschalige productie crystal meth moeten ze zes jaar de gevangenis in.
05/26
2020

OMT adviseert kabinet sportscholen voorlopig dicht te houden

Het ziet er niet naar uit dat de sportscholen eerder open kunnen. De wetenschappelijke adviseurs van het kabinet vinden een eerdere openstelling dan 1 september vooralsnog onverantwoord.
05/26
2020

De Bobcast wil ‘het mysterie’ Bob Dylan ontrafelen ★★★★☆

In november 2015 ondernam muziekjournalist Gijsbert Kamer een opmerkelijk muziekjournalistiek experiment. In de Collector’s Edition van Bob Dylan verscheen het deel dat aan de jaren 1965 en 1966 was gewijd, het jaar waarin het album Blonde on Blonde verscheen. De box bestond uit 18 cd’s, twintig uur muziek (‘iedere door Dylan opgenomen noot’) die door Kamer non-stop werd beluisterd, terwijl hij een liveblog bijhield. De kop: ‘Een belachelijke hoeveelheid prachtmuziek’. Het is dit type milde waanzin die rond Dylan hangt, een vorm van muzikale aanbidding die door de volgers zelf wordt gecultiveerd en die bestand is tegen de soms waardeloze concerten of de jaren dat Dylan even niet goed bij stem was, of zich aan christelijk, dan wel Sinatra-repertoire vergreep. En ondertussen wel een aantal levensveranderende albums maakte en al decennia muziekgeschiedenis schrijft, en en passant de Nobelprijs voor literatuur won - en die vervolgens niet zelf kwam ophalen.