03/31
2020

Nu liggen doodzieke mensen bij elkaar op de zaal. Daar past simpelweg geen bezoek meer bij

De komende weken doet de Volkskrant regelmatig verslag vanuit ziekenhuis Amphia in Breda, waar verslaggever Willem Feenstra meeluistert met slechtnieuwsgesprekken, die noodgedwongen door de telefoon gevoerd worden.
03/31
2020

Corona is voor de armen in India een dubbele ramp: naast het virus is er vooral honger

India probeert in allerijl de gevolgen in te dammen die de lockdown in het land heeft gehad. Voedselrantsoenen, noodkampementen, geïmproviseerde ziekenhuizen moeten redden wat er te redden valt. Optimisten zeggen dat het land daar goed in is: improviseren in tijden van chaos, maar premier Modi heeft zijn volk alvast om vergiffenis gevraagd.
03/31
2020

Red de Alfa Romeo van zijn roest-imago

Op deze plek schrijven Chris Buur en Sheila Sitalsing beurtelings wat hun is overkomen of opgevallen op de weg en in de berm.
03/31
2020

Beperkingen verlengd: nog meer ‘chill- en knakmomentjes’ voor het gezin De Bree

Klagen doen ze niet, maar de afgelopen weken zijn de zeven leden van het gezin De Bree toch wel tegengevallen. En daar komen nu dus zeker vier weken bij. ‘We zijn een beetje overprikkeld. Je bent soms blij als je ’s avond naar bed mag.’
03/31
2020

Trump noemt werknemers General Motors laaielichters, o nee: fantastische lui

Autofabriek GM maakte een metamorfose door naar een fabriek voor beademingsapparaten. Trump was niet onder de indruk.
03/31
2020

Thuisonderwijs valt niet mee, in landen waar de digitale afslag is gemist

In Nederland is thuisonderwijs in korte tijd uitgegroeid tot een begrip. Maar hoe werkt dat elders tijdens de coronacrisis, nu in veel landen de scholen ook gesloten zijn of zelfs een complete lockdown van kracht is?
03/31
2020

Nederland toont te weinig Europese solidariteit. ‘Dit krijgen we terug op ons brood’

Minister van Financiën Wopke Hoekstra kwam dinsdag voorzichtig terug op zijn ‘weinig empathische’ opstelling jegens zuidelijke eurolanden. De diplomatie van de hardvochtigheid kent zijn grenzen voor een klein handelsland als Nederland.
03/31
2020

Duitsland telt nog weinig coronadoden. Komt dat doordat het veel meer test?

Het sterftecijfer door corona ligt in Duitsland veel lager dan in andere landen, waaronder Nederland. En dat komt niet doordat de Duitse bevolking zo veel gezonder is.
03/31
2020

NDT schrapt functie van huischoreograaf, duo neemt repertoire mee

Na 35 jaar verlaten huischoreografen Paul Lightfoot en Sol León het Nederlands Dans Theater. Wie koestert na hun vertrek nog het NDT-dna? ‘De honger naar risico en avontuur zal blijven. Dat moet, dat is het hart van NDT.’
03/31
2020

Scala zet Kurtágs meesterlijke gefluister in Becketts ‘Eindspel’ online

V’s tip van de dag voor een onlinedosis kunst en cultuur.