02/29
2020

In het hoofd van Alois bleef het altijd oorlog

02/29
2020

‘Er staan hier een paar duizend vluchtelingen te wachten tot ze de grens over kunnen’

Turkije gooide vrijdag de grenzen naar Europa open. Volgens de Turkse president Erdogan hebben de afgelopen 24 uur al 18 duizend vluchtelingen de grens met Europa overgestoken en komen daar dit weekend nog zo’n dertigduizend vluchtelingen bij. Ondertussen hebben de Griekse en de Bulgaarse regering laten weten extra troepen te sturen om de grens te bewaken.
02/29
2020

Acteur-muzikant Bob Fosko op 64-jarige leeftijd overleden

Acteur en muzikant Bob Fosko, frontman van onder meer De Raggende Manne, is vrijdag op 64-jarige leeftijd overleden. Dat maakte zijn familie zaterdagmiddag bekend. Fosko was al geruime tijd ernstig ziek.
02/29
2020

Vredesakkoord met Taliban bereidt weg voor volledige militaire aftocht VS uit Afghanistan

De Verenigde Staten en de Taliban hebben zaterdag in Qatar een vredesakkoord getekend dat na bijna twintig jaar strijd voorziet in geleidelijke terugtrekking van de Amerikaanse troepen uit Afghanistan.
02/29
2020

Geen enkel museum neemt succesvolle nazi-expositie over, dus gaat SS-design de kelder weer in

Met de grensverleggende tentoonstelling ‘Design van het Derde Rijk’ heeft het Design Museum Den Bosch drie keer zoveel bezoekers getrokken dan naar eerdere exposities kwamen. Geen schandaal dus, maar een succes. Toch gaat de veel besproken tentoonstelling niet doorreizen.
02/29
2020

Fonds voor schade door schietpartij in Alphen aan den Rijn

De politie richt een fonds op voor de afwikkeling van schadeclaims als gevolg van de schietpartij in 2011 in winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan den Rijn.
02/29
2020

Turkije en Rusland liggen op ramkoers

Turkije wordt door het Syrische geweld en de Russische onbeweeglijkheid terug het westerse kamp in gejaagd.
02/29
2020

Dit virus laat zich niet bedwingen. We zullen moeten wennen aan de nieuwe realiteit

Het was de week waarin het nieuwe coronavirus uit China om zich heen greep in Europa en voor het eerst opdook in Nederland. In Duitsland, Italië, maar ook in Iran en de VS lijkt er geen redden meer aan. Maar welke realiteit wacht ons als het nieuwe virus doorbreekt?
02/29
2020

Aan ambities geen gebrek wat betreft diversiteit op de werkvloer

Aan ambities geen gebrek om de diversiteit op de vloer, te bevorderen, blijkt uit onderzoek van de Volkskrant. Alleen is de realisatie lastig. Werknemers zien het niet altijd als een sociale verrijking. Maar het moet. Klanten eisen het. Diversiteit wordt een target.
02/29
2020

Diversiteit op de werkvloer: bedrijven willen wel, maar kunnen niet

Nederlandse werkgevers willen graag meer doen aan culturele diversiteit op de werkvloer, maar lopen daarbij tegen tal van belemmeringen aan. Dat blijkt uit onderzoek van de Volkskrant onder de grootste werkgevers van Nederland.