09/16
2019

Zanger van The Cars, Ric Ocasek, op 75-jarige leeftijd overleden

Ric Ocasek, oprichter en zanger van de new wave band The Cars, is zondag dood aangetroffen in zijn huis in New York. De 75-jarige Ocasek werd rond 4 uur ‘s middags door zijn vrouw Paulina Porizkova in bed gevonden, zo bevestigt de politie. Over de doodsoorzaak is nog niks bekend, maar agenten sluiten een misdrijf uit.
09/16
2019

‘Rechters schenden nog steeds ongestraft wettelijke plicht bijbanen te melden’

Rechters schenden nog steeds ongestraft de wettelijke plicht hun bijbanen openbaar te maken. De verplichte controle daarop door rechtbankpresidenten wordt nagenoeg niet uitgevoerd. Bovendien zijn er rechters die zich laten inhuren voor pleitcursussen en advies aan advocatenkantoren, hoewel de gerechtsbestuurders in 2013 besloten dat dit ongewenst is. Dat zegt gepensioneerd jurist Paul Ruijs in De Volkskrant.
09/15
2019

Tunesische kiezers rekenen af met ‘oude politiek’

Met een op het oog onbesuisde, maar kennelijk toch weloverwogen beweging heeft de Tunesische kiezer een hele generatie post-revolutionaire politici richting uitgang gestuurd. Of de deur definitief achter hen zal dichtvallen, moet blijken bij de parlementsverkiezingen van 6 oktober.
09/15
2019

Verkiezing Tunesië is strijd tussen mediatycoon in hechtenis en conservatieve hoogleraar

De zittende politieke klasse in Tunesië is door de kiezers genadeloos afgestraft. De presidentsverkiezingen zondag zijn gewonnen door twee buitenstaanders, de anti-systeemkandidaten Kaïs Saïed en Nabil Karoui. In de tweede ronde volgende maand wordt bepaald wie van hen de nieuwe president van het Noord-Afrikaanse land wordt.
09/15
2019

Kinder-tv stopt niet met de ondergang van Sesamstraat

Kinder-tv stopt niet met de ondergang van Sesamstraat, maar toont veerkracht met tips van wijze tienjarigen en leerzaam acteursgeschmier uit de jaren twintig.
09/15
2019

In badkleding naar de sauna. Verpreutst Nederland?

De invoering van een extra badkledingdag bij een sauna in Hierden leidde deze zomer tot discussie op sociale media. Nederland verpreutst, riepen critici. Is dat zo en is dat erg?
09/15
2019

Houthi’s gebruiken al jaren drones om doelen uit te schakelen in grensgebied met Saoedi-Arabië

De Amerikanen wijzen naar Iran, maar de Houthi-rebellen uit Jemen hebben al eerder laten zien met zelfgebouwde drones hard te kunnen toeslaan. Ze hebben 2019 zelfs uitgeroepen tot het ‘Jaar van de Drones’.
09/15
2019

Wie zat er achter mysterieuze luchtaanval op het hart van Saoedische olie-industrie?

Een mysterieuze luchtaanval zaterdag heeft de olie-industrie in Saoedi-Arabië in het hart geraakt. Twee olie-installaties raakten zwaar beschadigd. De Saoedische olieproductie is meer dan gehalveerd. De aanslag is opgeëist door rebellen in Jemen, maar de Verenigde Staten wijzen Iran aan als schuldige.
09/15
2019

Nietzsche-stuk Immens is een sterk staaltje theater van de waanzin ★★★★☆

De totale overgave waarmee Van der Valk speelt, spiegelt het extreme gedachtegoed van de filosoof.
09/15
2019

Regietalent Giancarlo Sánchez (Mocro Maffia) werd van elke school getrapt: ‘Ik schreeuwde: geef mij niet op!’

Giancarlo Sánchez is het brein achter Joardy Season, regisseerde Mocro Maffia en maakt Ares, de eerste volledig Nederlandse Netflix-serie. Zijn carrière zit in een stroomversnelling, de Volkskrant keek mee.