08/31
2019

Zeven doden en twintig gewonden bij schietpartij Texas, schutter gedood

In de Amerikaanse steden Odessa en Midland in de staat Texas heeft zaterdag een schutter het vuur geopend. Zeven mensen zijn om het leven gekomen. Twintig mensen raakten gewond, meldt de politie.
08/31
2019

Grondpersoneel KLM legt maandagochtend vroeg werk neer

Grondpersoneel van KLM legt maandagochtend van 8.00 uur tot 10.00 uur het werk neer. Dat meldt vakcentrale FNV zaterdag. Volgens FNV staakt het personeel die uren omdat ze een beter loon willen, meer medewerkers in vaste dienst en betere roosters.
08/31
2019

Trump treitert Iran: veel geluk bij achterhalen oorzaak van explosie bij satellietlancering

Kennelijk om de Iraanse regering te pesten heeft de Amerikaanse president Trump zaterdag op Twitter een foto verspreid van een half verwoeste lanceerinstallatie in Iran.
08/31
2019

Hudson’s Bay, het Canadese warenhuis dat de Nederlandse klant totaal verkeerd inschatte

Hudson’s Bay moest de leegte opvullen die het faillissement van V&D veroorzaakte. Maar de winkelketen begreep de Nederlandse klant niet. Aan het eind van het jaar moeten de ruim 1400 werknemers op zoek naar nieuwe baan.
08/30
2019

Als het aan deze Russen ligt, heerst in Siberië straks weer een ijstijd

08/30
2019

Polanski-première zonder de omstreden cineast Polanski

De cineast Roman Polanski ligt onder vuur in Venetië. De juryvoorzitter weigert voor hem te applaudisseren. Intussen juicht de Italiaanse pers zijn nieuwe film toe – en blijft de Amerikaanse justitie naar hem op zoek.
08/30
2019

Waarom is het AfD zo populair in Oost-Duitsland?

Zondag zijn er regionale verkie­zingen in de Duitse deelstaten Brandenburg en Saksen. De rechts-populistische partij Alternative für Deutschland (AfD) kan de grootste partij worden. Wat maakt de AfD in het oosten zo populair? Vier factoren die een rol spelen.
08/30
2019

Waarom wachtte Nederland zo lang met het bieden van bescherming aan Afghaanse tolk?

Ruim tien jaar nadat de Afghaanse Sohel als tolk werkte voor de Nederlandse troepen in Afghanistan, arriveerde hij dinsdagavond met zijn vrouw en vier kinderen op Schiphol. Zijn werk leverde hem tal van doodsbedreigingen op. Waarom wachtte Nederland zo lang met het bieden van bescherming?
08/30
2019

Slaat in Nederland het denken over drugs(gebruikers) om?

Het rapport over Amsterdam als vrijstaat voor criminaliteit en drugs is als een bom ingeslagen. Slaat in Nederland het denken over drugs om? Luid klinkt de roep om op te treden tegen de business én de gebruiker.
08/30
2019

Dak AZ-stadion ingestort door wind en constructiefouten

Een combinatie van ontwerpfouten, ondeugdelijke lasverbindingen en een ‘neerwaartse windbelasting’ tijdens een storm leidden enkele weken geleden tot de instorting van een deel van het dak van het AZ-stadion. Dat stelt ingenieursbureau Royal Haskoning vrijdag in een tussenrapport.