07/31
2019

Anonieme Amerikaanse ambtenaren: zoon en opvolger Osama bin Laden is dood

Hamza bin Laden, zoon en opvolger van de in 2011 gedode Al Qaida-leider Osama bin Laden, is dood. Dat hebben Amerikaanse hoge ambtenaren woensdag tegen The New York Times en andere media gezegd, nadat zender NBC het nieuws als eerste had gebracht. De Amerikaanse regering zal naar verwachting binnen enkele uren met een mededeling komen.
07/31
2019

De strategische onwetendheid van de EO lijkt eindelijk voorbij

De Evangelische Omroep kan het ook nooit goed doen. Iedereen herinnert zich nog dat Arie Boomsma moest vertrekken toen hij halfnaakt poseerde voor gayblad L’HOMO. In 2015 viel liberaal Nederland ook over een interview met een ex-homo op de EO-jongerensite Beam, die dankzij God niet meer met mannen wilde daten. Er volgden excuses van de omroep en het interview werd offline gehaald.
07/31
2019

Wat bij The New Tantra gebeurde, leek veel op seksueel misbruik

07/31
2019

Provincie Flevoland voert spoeddebat over Konikpaarden, maar gaat er niet over

Op verzoek van de Partij voor de Dieren, Forum voor Democratie en de PVV zijn de Provinciale Staten van Flevoland woensdagavond teruggekomen van reces. Onderwerp van debat: het lot van de konikpaarden in de Oostvaardersplassen. De drie partijen vinden dat de dieren beschutting tegen de zon moeten krijgen. De provincie gaat er niet over, was het antwoord van het provinciebestuur.
07/31
2019

Waarom een Frans-Italiaanse brillenreus de winkels van Pearle en Eyewish overneemt

Alsof Unilever als fabrikant van ­levensmiddelen de winkels van ­Albert Heijn overneemt: zo ziet directeur Bas van Nes van de Nederlandse Unie voor Optiekbedrijven (NUVO) de overname van de brillenwinkels Pearle en Eyewish.
07/31
2019

Congres blokkeert handelsakkoord als Goede Vrijdagakkoord in geding komt

De kersverse Britse premier Boris Johnson heeft van Amerikaanse Congresleden te horen gekregen dat zij een Brits-Amerikaans handelsakkoord zullen dwarsbomen indien de vrede in Noord-Ierland in gevaar komt.
07/31
2019

Uit het boerenland van Wales krijgt Boris Johnson tegenwind – en dat is pijnlijk

In Wales dreigt donderdag een kiesdistrict van de Conservatieven over te gaan naar de Liberaal-Democraten. Dat zou meteen al een nederlaag zijn voor Boris Johnson.
07/31
2019

Het einde van de Indiase koffietycoon V.G. Siddhartha heeft alle kenmerken van een thriller

V.G. Siddhartha was de man die het aan thee verknochte India aan de koffie wist te krijgen. Zijn keten Café Coffee Day is in India even alomaanwezig als Starbucks in Europa en de VS. Maandag verdween de koffiemagnaat in Zuid-India. Woensdag werd zijn lichaam gevonden in een rivier.
07/31
2019

Juf Roos is jarig is weinig meer dan routineus aan elkaar geplakte tv-afleveringen ★★☆☆☆

De bioscoopbezoekertjes kunnen nu met z’n allen in de zaal meezingen in plaats van thuis, maar dat is dan ook de enige meerwaarde van de film.
07/31
2019

Fast & Furious: Hobbs & Shaw is verrassend vermakelijk ★★★☆☆

Je zou de andere vaste Fast & Furious-koppen bijna niet missen.