06/30
2019

Economie floreert, toch lopen meer Nederlanders kans op langdurige armoede

Ondanks de bloeiende economie is de koopkrachtstijging van Nederlanders sinds de piek in 2016 afgevlakt. Ook is de kans op langdurige armoede de afgelopen vier jaar gegroeid, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek in de maandag gepubliceerde monitor Welvaart in Nederland.
06/30
2019

Celebrity Call Centre was soms de moeite waard, maar gaat van geen enkele jongere een tv-kijker maken

Hij had een ‘klein probleempje’, vertelde de anonieme beller. ‘Als ik mijn vriendin mee naar huis heb en ze blijft slapen en zo, en we willen het doen, maar m’n ouders zijn thuis, dan euh ja, dat komt meestal niet heel handig uit zeg maar. Heb jij misschien nog tips en tricks?’
06/30
2019

EU-leiders vechten over verdeling topposities, ‘favoriet’ Timmermans stuit op fel verzet

In een race tegen de klok probeerden de Europese regeringsleiders zondagnacht een akkoord te bereiken over de verdeling van de Europese topbanen. Bij aanvang van de extra EU-top leek de PvdA’er Timmermans favoriet om de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie te worden maar naarmate de avond vorderde stuitte zijn nominatie op steeds feller verzet.
06/30
2019

Al is ze bijna 80, Mavis Staples klinkt nog steeds uniek ★★★★☆

Soul en gospel, hoop en daadkracht vloeien prachtig samen in Carré donderdag.
06/30
2019

Democratie vernieuwen prima, maar beter kijken de Kamerleden ook naar zichzelf

Eindelijk dan opent de krant met het nieuws dat de democratie wordt vernieuwd – nouja, een beetje. De minister wil een groter gewicht toekennen aan voorkeurstemmen, dat moet het partijkartel breken of zoiets, want ‘wij versterken de herkenbaarheid van de volksvertegenwoordiging’.
06/30
2019

Rentemiddeling is vanaf nu makkelijker voor huiseigenaren. Moet uw hypotheek nu op de schop?

Goed nieuws voor huiseigenaren die hun maandlasten willen verlagen met rentemiddeling; vanaf maandag mogen banken de klant niet meer in rekening brengen dan de kosten die ze hiervoor maken. Een flinke opslag om rentemiddeling te ontmoedigen, zoals in het verleden gebeurde, is niet langer toegestaan, zegt toezichthouder AFM.
06/30
2019

We waren op het best geklede feestje van Nederland

De Nationale Opera & Ballet vierde vrijdagavond zijn jaarlijkse Young Patrons Gala, waar naar verluidt de best geklede feestgangers van Nederland te vinden zijn. De Volkskrant was erbij en vroeg aan de gasten: wie bent u, wat doet u hier en wat draagt u?
06/30
2019

Deze zomer draait het Van Gogh om één vaas zonnebloemen

Volgens conservator Nienke Bakker had Van Gogh direct door dat zijn Zonnebloemen iets bijzonders waren.
06/30
2019

‘Het is lastig een verhaal te vertellen waarin trots op Rembrandt schaamte over slavernij niet in de weg staat’

Hoogleraar Gert Oostindie over een thema waar veel Nederlanders niet aan willen: ‘Het is knap lastig een verhaal te vertellen waarin de trots op Rembrandt de schaamte over de slavernij niet in de weg staat.’
06/30
2019

Deadwood: the movie, toch nog een waardig slotakkoord voor de steengoede serie ★★★★☆

Je zou de populariteit van moderne televisieseries kunnen categoriseren naar aanleiding van het rumoer dat het slot van een serie onder de fans veroorzaakt. Zie: The Sopranos, Lost, en vooral Game of Thrones. Daarvan was geen sprake toen Deadwood er na drie seizoenen mee ophield. Deadwood (door The New York Times onlangs uitgeroepen tot een van de twintig beste series van de laatste twintig jaar – sinds The Sopranos) was nog volop bezig toen HBO besloot dat er geen vierde seizoen kwam. En daarmee was het afgelopen – en onvoltooid. Voor eeuwig leek het, naarmate de jaren verstreken en de reputatie van de serie langzaam groeide. En dat laatste kon makkelijk, want de makers hadden geen kans gekregen het te verknallen.