04/30
2019

Wie doet het? reduceert seksualiteit tot rondzwaaiende dildo’s en speeltjes grabbelen

De seksquiz ‘Wie doet het?’ zal de schaamte onder tieners niet verminderen.
04/30
2019

Hoekstra en collega’s keren zich tegen Frans-Duitse plannen voor nieuw eurobudget

Nederland en zes andere noordelijke EU-landen trappen op de rem bij de opzet van een nieuw eurozonebudget voor lidstaten met kwakkelende economieën. De zeven – bekend als de Hanzeliga – willen substantieel minder geld beschikbaar stellen dan de 55 miljard euro die Europese Commissie nodig acht.
04/30
2019

Deed ProDemos het er goed aan de misbruikzaak binnenskamers te houden?

Het ontslag van een leidinggevende van ProDemos na een misbruikaffaire kwam deze week naar buiten via de NOS. Woedende Kamerleden hadden meer transparantie van ‘het huis voor de democratie en de rechtsstaat’ verwacht. Was het verstandig de zaak binnenskamers te houden?
04/30
2019

Bij wie kunnen afgewezen asielzoekers voortaan terecht?

Afgewezen asielzoekers kunnen zich niet meer tot staatssecretaris Harbers wenden met het verzoek om nog één keer over zijn hart te strijken. De discretionaire bevoegdheid voor schrijnende gevallen verdwijnt, maar het buigzame rechtssysteem blijft overeind.
04/30
2019

Blackwater-oprichter wilde privélegertje om Maduro ten val te brengen

Erik Prince, oprichter van de omstreden Amerikaanse beveiligingsfirma Blackwater, heeft volgens persbureau Reuters de afgelopen maanden geprobeerd steun te krijgen voor een privélegertje om de Venezolaanse president Nicolás Maduro af te zetten. Prince mikte daarbij op rijke Venezolaanse ballingen en invloedrijke aanhangers van president Trump.
04/30
2019

Steeds meer mensen werken in de nacht, met alle gezondheidsrisico’s van dien

Hoe ligt de Nederlandse arbeidsmarkt op de Dag van de Arbeid anno 2019 erbij? Een steeds groter deel van die markt bestaat uit flexibele arbeid. Tegelijk grijpt de 24-uurseconomie om zich heen. Gevolg: steeds meer mensen werken in de nacht. Met alle gezondheidsrisico’s van dien.
04/30
2019

Misbruikschandaal bij fysieke schakel tussen burger en politiek: ‘Dit is buitengewoon schadelijk’

ProDemos gaat prat op haar titel van ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’, een verwijzing naar de rol die de organisatie speelt in het uitleggen van hoe de hazen lopen in politiek Den Haag. Juist dat Huis met een grote H ziet zich nu geconfronteerd met een misbruikschandaal waarin een leidinggevende volgens de NOS misbruik maakte van zijn positie om seks af te dwingen bij meerdere ondergeschikten. Zelf houdt ProDemos, dat zegt ‘geschokt’ te zijn, het op ‘grensoverschrijdend gedrag’.
04/30
2019

Na 75 jaar beleeft de laatste revue die in kamp Westerbork werd opgevoerd, een reprise

Na 75 jaar beleeft de laatste revue die in kamp Westerbork werd uitgevoerd een reprise. Haar titel, Total Verrückt, deed recht aan de macabere werkelijkheid van het oorlogsvertier.
04/30
2019

Voedselverspilling tegengaan verovert de provincie: het loopt storm bij een bakker in Friesland

Met de smartphone in de hand langs restaurants en winkels om overgebleven etenswaren op te halen: de app TooGoodToGo begon in de Randstad, maar wint daarbuiten snel terrein. Bij de bakker in Stiens loopt het storm.
04/30
2019

Geen schaars gekleed model, maar moslima in boerkini op cover

Het Amerikaanse magazine Sports Illustrated, dat bekendstond om zijn steeds blotere badpakmodellen op de cover, heeft dit jaar gekozen voor een fotomodel in boerkini: Halima Aden. En dan komt de kritiek weer uit andere hoek.