03/31
2019

Vermogende Russische zakenvrouw komt om bij vliegtuigcrash in Duitsland

Natalia Fileva, voorzitter en mede-eigenaar van de op één na grootste luchtvaartmaatschappij van Rusland, S7, is omgekomen bij een vliegtuigongeluk in Duitsland. Het privétoestel waarin ze samen met de piloot en een andere passagier zat, stortte zondag neer in de buurt van Frankfurt. Niemand overleefde de crash.
03/31
2019

Verlies van Ankara en Istanbul is gevoelige klap voor Erdogan

De Turkse regeringspartij AKP heeft de verkiezingen in de hoofdstad Ankara verloren. Waarschijnlijk ook die in Istanbul, de grootste stad van het land. Het verlies van Ankara is een gevoelige klap voor president Erdogan. Bij Istanbul zou de blamage nog groter zijn. Beide steden zijn 25 jaar bestuurd door Erdogans AK-partij.
03/31
2019

In het gedurfde Take Root creëren broer en zus een Dali-achtige sfeer ★★★★☆

In het gedurfde Take Root creëren broer en zus een Dali-achtige sfeer.
03/31
2019

Annet de Jong en Dominique van der Heyde over hun hond, hun breuk en hun politieke thrillers (nu een tv-serie)

Annet de Jong en Dominique van der Heyde (ooit geliefden) schreven samen de Morten-trilogie, een reeks politieke thrillers die nu is bewerkt tot tv-serie. Ook bedachten ze samen een boek over een lesbisch stel dat uit elkaar gaat. En toen gingen ze in het écht uit elkaar.
03/31
2019

Voor een saai dorp in de Bollenstreek, brengt Hillegom opvallend veel journalisten voort

21 journalisten maken samen een tijdschrift over hun geboorteplaats.
03/31
2019

Van Gogh and Britain belicht Londen als geboorteplaats van de kunstenaar Van Gogh

Vincent van Gogh staat, behalve om zijn zonnebloemen en sterrenhemels, bekend om zijn lege stoelen. Zijn eigen stoel, bijvoorbeeld, waarop zijn pijp ligt, of de stoel van Paul Gauguin, waarop een kandelaar met een brandende kaars staat, die het karakter van zijn afwezige kunstbroeder symboliseert. Van Gogh maakte deze schilderijen in Arles, maar het idee daarvoor stamde nog uit zijn tijd in Londen. Daar had hij de tekening gezien die illustrator Luke Fildes in 1870 had gemaakt van de lege stoel van Charles Dickens, ter nagedachtenis aan de kort daarvoor overleden chroniqueur van de armoede.
03/31
2019

Alsof iemand een sitcom uit de jaren negentig had ingevroren en lauwwarm opdiende

De nostalgische zaterdagavond van RTL 4 was een behapbare sandwich: flauw, scherp, flauw.
03/31
2019

Achteraf is het vooral de allesomspannende gedachtenboog die je bijblijft ★★★★☆

Pianist by night, globe trotter by day. Full time dreamer. Zo definieert Beatrice Rana (26) zichzelf op Twitter. Sinds haar Nederlandse debuut, ruim een jaar geleden, is er veel gebeurd met het toetsenwonder uit het Zuid-Italiaanse Lecce. Ze speelde in Carnegie Hall, in Teatro Colón, en, voor haar het meest indrukwekkend, in Teatro alla Scala in Milaan. Van de recensies over het spel van de globetrotter kun je inmiddels een lange, feestelijke slinger vouwen.
03/31
2019

Vernieuwing gaat gepaard met teleurstelling fietsers, maar ook met een ‘geheim wapen’

De Afsluitdijk krijgt de komende jaren een grondige opknapbeurt om aan de nieuwste deltanormen te voldoen. Daarbij worden speciale betonblokken gebruikt, is er aandacht voor de trekroutes van vissen en wacht wielrenners een flinke teleurstelling.
03/31
2019

Oud-leden Hofstadgroep collecteren voor terugkeer Nederlandse Syriëgangers en hun kinderen

De wegens terreur veroordeelde Bilal L. en Samir A. zamelen in Amsterdam-Oost geld in voor Nederlandse Syriëgangers en hun kinderen in Koerdische kampen. Ze zijn de afwachtende houding van de Nederlandse overheid zat. De gemeente heeft geen weet van de collecte.