02/16
2019

Opgewekte GroenLinksers willen geen ‘tegenpartij’ zijn

Op het congres van GroenLinks, zaterdag in Zwolle, blaakte de partijleiding van het zelfvertrouwen. Het handelde inhoudelijk wat formaliteiten af, maar zweepte de achterban op volgens het inmiddels beproefde recept van de ‘meet-up’.
02/16
2019

En weg is het vertrouwen van de Nigerianen: ‘Ik geloof niet dat mijn stem een verschil zal maken’

Onverwacht werden de verkiezingen in Nigeria in de nacht van vrijdag op zaterdag uitgesteld. Vanwege logistieke problemen, heette het. De kiezers zijn er niet gerust op. ‘Ik denk dat de regering van president Muhammadu Buhari de uitslag wil vervalsen.’
02/16
2019

IS-bruid in vluchtelingenkamp verklaart geen spijt te hebben, smeekt Britten om terugkeer

Een hoogzwangere ISIS-bruid uit Londen heeft het Verenigd Koninkrijk gesmeekt om haar te laten terugkeren. De 19-jarige Shamima Begum deed deze oproep aan een Times-journalist die haar had opgezocht in een Noord-Syrisch vluchtelingenkamp. Ze verklaarde geen spijt te hebben van haar beslissing zich bij Islamitische Staat aan te sluiten en nog steeds te houden van haar Nederlandse echtgenoot, de IS-strijder Yago Riedijk. Het is onbekend waar deze Arnhemmer is.
02/16
2019

Weer meer kinderen niet naar school, minister Slob maakt zich ‘grote zorgen’

Er zijn in 2018 opnieuw meer kinderen niet naar school gegaan dan in het jaar ervoor. Minister Slob van Onderwijs maakt zich ‘grote zorgen’ en kondigt aan versneld maatregelen te nemen.
02/16
2019

Afrika’s grootste stad loopt vast door de ergste files ter wereld

02/16
2019

Afrika’s grootste stad loopt vast door de ergste files ter wereld

02/16
2019

Man richt na ontslag bloedbad aan op zijn werk: zes doden

In de Amerikaanse stad Aurora, zo’n 65 kilometer westelijk van Chicago, heeft een man zeker vijf mensen doodgeschoten. Dat maakte politiechef Kristen Ziman van Aurora vrijdagavond bekend. De schutter is gedood door de politie. Hij zou volgens de politie kort voor het bloedbad zijn ontslagen bij het bedrijf waar hij het bloedbad aanrichtte.
02/16
2019

Verkiezingen Nigeria een week uitgesteld

De presidentverkiezingen die voor zaterdag stonden gepland in Nigeria, zijn uitgesteld tot volgende week. De kiescommissie van het Afrikaanse land heeft dat vijf uur voordat de stembureaus open zouden gaan besloten vanwege logistieke problemen. Zo zou onder meer materiaal dat nodig is bij de verkiezingen niet in het hele land zijn verspreid.
02/16
2019

Paul Manafort wacht forse celstraf, 19 tot 24 jaar geëist

Paul Manafort, de oud-campagnechef van de Amerikaanse president Donald Trump, moet 19,5 tot 24,5 jaar gevangenisstraf krijgen. Die eis heeft het bureau van speciaal aanklager Robert Mueller neergelegd bij de rechtbank in de staat Virginia.
02/16
2019

Elektrische auto’s? Klimaatambtenaren rijden zeker niet duurzaam voorop

Volgens het regeerakkoord rijdt Nederland in 2030 alleen nog maar in stekkerauto’s. Maar het wagenpark van de rijksoverheid, die toch een voortrekkersrol zou moeten vervullen, bestaat nog vrijwel geheel uit benzineslurpers.