02/28
2019

Lex Uiting neemt de nobele taak op zich om in beeld te brengen wat zich buiten de Randstad afspeelt

Lex Uiting heeft de enigszins ondankbare taak om RTL Late Night op te leuken met nieuwtjes ‘uit de regio’. ‘Lex, wat heb je voor ons opgespoord’, zegt Twan Huys dan benieuwd. Nou, er is een knuffel gevonden op de A28 richting Eelde, het shantykoor uit Almelo zoekt naarstig naar een accordeonist en in Baarn is een geparkeerde auto ingebouwd door marktkramen.
02/28
2019

Tracks van de Week: Big Thief, Rolling Blackouts Coastal Fever en The Dream Syndicate

De drie nummers die u volgens Gijsbert Kamer deze week gehoord moet hebben
02/28
2019

Weer botst Nederland met Frankrijk: kan Hoekstra de ruzie over KLM oplossen?

Vanochtend ontvangt de Franse minister van Financiën om 8 uur zijn Nederlandse collega Hoekstra. Hij wil uitleg over de stiekeme aankoop van aandelen Air France-KLM. De Fransen zijn goed boos over de Haagse actie.
02/28
2019

May verliest weer een bewindsman: staatssecretaris voor Landbouw Eustice

Theresa May heeft weer een bewindsman verloren. Staatssecretaris voor Landbouw George Eustice stapte donderdag op wegens de beslissing van de premier om het parlement de kans te geven de Brexit uit te stellen. Volgens de eurosceptische bewindsman zou uitstel ‘de ultieme vernedering voor ons land zijn’. Hij wil tijdens de Brexitdebatten vrijuit kunnen spreken, wat niet gaat als lid van de regering.
02/28
2019

Topman Groningse universiteit over mislukte Chinese campus: ‘Dit was een te groot project’

Met een terugboeking van bijna 7 ton hoopt collegevoorzitter Jouke de Vries van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) het mislukte plan voor een campus in de Chinese stad Yantai achter zich te laten. De Vries zweert internationalisering niet af, maar wil ook meer betekenen dichtbij huis: ‘We willen de universiteit van het Noorden zijn.’
02/28
2019

Razendpopulaire app TikTok beboet wegens verzamelen gegevens jonge kinderen

De populaire video-app TikTok, tot een half jaar geleden bekend als musical.ly, moet in Amerika 5 miljoen euro boete betalen. De app verzamelde persoonlijke gegevens van kinderen onder 13 jaar, zonder toestemming van hun ouders.
02/28
2019

OM eist levenslang tegen Willem Holleeder en dit is waarom

Na 54 zittingsdagen heeft het Openbaar Ministerie vrijdag -zoals verwacht- een levenslange gevangenisstraf geëist tegen Willem Holleeder. Lees hier het beeld dat justitie schetst van Holleeder.
02/28
2019

Top in Hanoi brengt Trump met beide benen op de grond: snelle deal met Noord-Korea onhaalbaar

Eenmaal in de onderhandelingskamer bleek de ‘speciale relatie’ van Kim en Trump niet genoeg om tot een akkoord over afbouw van het Noord-Koreaanse kernwapenarsenaal te komen. ‘Hij heeft een visie, maar het is niet bepaald onze visie.’
02/28
2019

‘Game Over’ is een bloedeerlijke voorstelling over verdriet na zelfmoord (vier sterren)

‘Dit doet zo fucking veel pijn’, roept Ayla. ‘Zekomtverdommenooitmeer­terug’, verzucht Joep. We zitten dicht op elkaar in de vrachtwagen van ­Toneelgroep Oostpool en Theater Sonnevanck, op het schoolplein van het Beekdal Lyceum. Buiten schetteren ­jolige stemmen. Binnen slaan pubermeisjes hun armen om elkaars schouder. Eentje snikt onbedaarlijk .
02/28
2019

Bezoek co-assistent aan huisfeest ontaardt in spreekuur

Een noodlottige vergissing. De 23-jarige Willem stond met iemand te praten op een huisfeest toen hem ontglipte dat hij coschappen loopt. Tien minuten later is het feest ontaard in een spreekuur. ‘Zou je nog even naar een moedervlek kunnen kijken?’