01/18
2019

Afrikaanse Unie betwijfelt uitslag verkiezingen Congo

De Afrikaanse Unie (AU) heeft ernstige bedenkingen bij de resultaten van de presidentsverkiezingen in Congo. De organisatie van Afrikaanse landen roept de autoriteiten in het land op om de bekendmaking van de definitieve uitslag uit te stellen. Dat blijkt uit een persbericht dat de AU donderdagavond verspreidde, na een bijzondere zitting in de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba.
01/18
2019

Nieuwe Audi-topman: ‘Angst voor Tesla? Voor geen centimeter’

De Rotterdammer Bram Schot is sinds 1 januari bestuursvoorzitter van Audi: de eerste niet-Duitser die aan het roer staat van de autogigant. Hij moet het concern de nieuwe tijd in leiden, ver weg van Dieselgate. De Volkskrant spreekt hem als eerste.
01/17
2019

Trump onthoudt Huis-voorzitter Pelosi militair vliegtuig vanwege conflict over ‘shutdown’

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi donderdag verboden een militair vliegtuig te gebruiken voor een buitenlandse reis. De stap wordt gezien als vergelding voor Pelosi’s suggestie dat Trump zijn State of the Union-toespraak moet uitstellen vanwege de gedeeltelijke ‘shutdown’ van de overheid.
01/17
2019

Woensdag begint het IFFR 2019: hier vindt u onze mooiste verhalen

01/17
2019

Dagboekfragment: feest voor de viervoeters in Rome

Erik van den Berg deelt dagelijks een opmerkelijk fragment uit zijn verzameling historische dagboeken.
01/17
2019

Welke rode lijn laat May gaan?

Nu haar Brexitdeal met de EU is afgeschoten, moet Theresa May met een plan B komen. Er zijn vier varianten, maar bij elke optie moet zij één of meer idealen uit haar eerste deal offeren.
01/17
2019

Vlaamse politicus zou voor duizenden euro’s visa hebben verkocht aan oorlogsslachtoffers

Een Vlaamse politicus zou voor duizenden euro’s humanitaire visa hebben verkocht aan oorlogsvluchtelingen uit Syrië en Irak. Melikan Kucam, gemeenteraadslid voor de rechts-conservatieve en nationalistische N-VA in Mechelen, is donderdag in staat van beschuldiging gesteld voor mensensmokkel, passieve omkoping, afpersing en criminele activiteiten.
01/17
2019

Volgende week staan de uitslagen uit de Eerste Divisie gewoon weer in het sportkatern

De Ombudsclown behandelt vragen, klachten en opmerkingen over zaken waaraan eigenlijk niets te doen is.
01/17
2019

Negen doden bij bomaanslag politieschool Colombia, waar de vrede al langer fragiel is

De Colombiaanse hoofdstad Bogotá is donderdag opgeschrikt door een bomaanslag. Een auto gevuld met explosieven kwam tot ontploffing op het terrein van een politieschool. Daarbij vielen negen doden, zeker 54 mensen raakten gewond. De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog niet opgeëist, de dader is zelf ook omgekomen bij de explosie.
01/17
2019

Poetindorp omarmt openlijk de liefde tussen Servië en Rusland

Poetin bracht donderdag een bezoek aan Belgrado en de Servische president Vucic. In Poetindorp is men lovend over de Russische president, die door het Westen met argusogen wordt bekeken. ‘De wederzijdse liefde tussen Servië en Rusland is volslagen logisch’.