12/16
2018

Familie van in VS overleden Guatemalteeks meisje: ‘Ze was niet uitgedroogd’

Het zevenjarige meisje uit Guatemala dat stierf nadat zij en haar vader werden vastgehouden door Amerikaanse grensagenten, was gezond en had voldoende gegeten en gedronken. Dat zegt de familie van de overleden Jakelin Caal in een verklaring.
12/15
2018

Lelystad Airport mag van Brussel alleen open als het autonoom mag groeien, kabinet verdeeld

De opening van Lelystad Airport in 2020 dreigt een splijtzwam te worden in het kabinet. Wat D66 en ChristenUnie betreft mag het nieuwe vliegveld alleen open als VVD-minister Cora van Nieuwenhuizen garandeert dat bestaande vakantievluchten van Schiphol worden overgenomen. Het vliegveld mag dus niet zelfstandig groeien door nieuwe maatschappijen toe te laten, zoals de minister dit weekeinde in een brief aan de Tweede Kamer suggereerde.
12/15
2018

‘Shut up!’ Als het over de Brexit gaat, zijn de Britse beleefdheden ver te zoeken

Als het Britse vertrek uit de Europese Unie ter sprake komt, maken de traditionele beleefdheden in het Britse publieke en politieke debat tijdelijk plaats voor sneren en nare opmerkingen. Vooral binnen de Conservatieve Partij is de stemming beroerd.
12/15
2018

Met Groenteman in de kast met Remko Vrijdag

Hij werd bekend met cabarettrio De Vliegende Panters, speelde tal van tv-rollen, en staat nu weer in de theaters met Martine Sandifort: Remko Vrijdag. In deze aflevering van Met Groenteman in de kast praat hij over zijn jeugd op de vrije school, kan hij het niet laten om Herman van Veen te imiteren én trakteert hij ons op een liedje uit zijn nieuwste show.
12/15
2018

Rechter VS oordeelt: Obamacare is ongrondwettelijk

Een rechter in de Amerikaanse staat Texas heeft vrijdag geoordeeld dat Obamacare in strijd is met de Amerikaanse grondwet. Aan de basis van de zorghervorming die Barack Obama tijdens zijn presidentschap invoerde, ligt een verplichte ziektekostenverzekering. Volgens de rechter is die verplichting vervallen, omdat het Congres de boete op onverzekerd zijn tot nul dollar heeft verlaagd.
12/15
2018

Australië volgt de VS en erkent West-Jeruzalem als hoofdstad Israël

De Australische premier Scott Morrison heeft zaterdag verklaard dat zijn land West-Jeruzalem formeel erkent als de hoofdstad van Israël. De conservatieve minter-president, die in augustus aan de macht kwam nadat zijn meer gematigde voorganger Malcom Turnbull aan de kant was geschoven, volgt zo het voorbeeld van de Amerikaanse president Donald Trump, die eerder al Jeruzalem erkende als Israëlische hoofdstad.
12/15
2018

Na lang zoeken vindt Trump dan eindelijk zijn stafchef

De Amerikaanse president Donald Trump gaat begrotingsdirecteur Mick Mulvaney benoemen tot waarnemend stafchef van het Witte Huis. Hij vervangt John Kelly, die aanblijft tot het einde van het jaar.
12/15
2018

Het weer in het weekeinde: winterse neerslag

Zaterdag start overal droog en in sommige regio’s ook koud. Op de koudste plaatsen komt nevel of een mistbank voor en kan het plaatselijk glad zijn. Gedurende de dag wordt vanuit het zuidwesten de bewolking almaar dikker doordat een storing nadert. Tot de avond blijft het overal droog. Bij een matige tot vrij krachtige zuidoostenwind is het koud, met maximaal 1 of 2 graden boven nul.
12/15
2018

Voor de bestuurlijke elite was 2018 een rampjaar om snel te vergeten

Voor de Nederlandse bestuurlijke elite was 2018 een jaar om snel te vergeten. Multinationals stuitten op maatschappelijke grenzen en het poldermodel faalde. Zijn we op een kantelmoment beland?
12/15
2018

Voor de bestuurlijke elite was 2018 een rampjaar om snel te vergeten

Voor de Nederlandse bestuurlijke elite was 2018 een jaar om snel te vergeten. Multinationals stuitten op maatschappelijke grenzen en het poldermodel faalde. Zijn we op een kantelmoment beland?