11/30
2018

Polen verslingerd aan kolen, hoe een Silezisch dorp (vergeefs) strijdt tegen een kolenmijn

De nieuwe kolenmijn in Imielin komt er waarschijnlijk gewoon, maar niet zonder verzet. Het Poolse ‘Asterix-dorp’ bindt de strijd aan in een land dat nog altijd bezig is met het maken van een economische inhaalslag.
11/30
2018

Macron wast Bin Salman de oren op G20-top

De Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman is vrijdag bij de G20-top in Argentinië direct aangesproken op de moord op de Saoedische journalist Jamal Khashoggi. De Franse president Emmanuel Macron was de eerste die hem hierop aansprak en zei dat Europa er op zal staan dat er internationale experts zullen meewerken aan een ‘geloofwaardig’ onderzoek naar de moord.
11/30
2018

Hiv-besmettingen zijn op retour, maar juich niet te vroeg

Lang niet overal in de wereld neemt het aantal hiv-besmettingen af. Waar twee jaar geleden nog optimisme heerste, slaan aidsbestrijders nu alarm.
11/30
2018

De grote man achter FvD: ‘We zijn eigenlijk een mediabedrijf met een politieke tak’

Henk Otten is de grote man achter de schermen bij Forum voor Democratie. Als lijsttrekker voor de Eerste Kamerverkiezingen treedt de ex-dealmaker uit de Londense City voor het eerst uit de schaduw van Thierry Baudet. ‘Ik heb mezelf acht tot tien jaar gegeven, dan moeten de rails goed liggen.’
11/30
2018

Gemeenten in Noord-Holland waarschuwen na aanvallen op joggers: ga niet alleen de straat op

De gemeenten Bergen, Castricum en Heiloo in Noord-Holland geven het advies aan joggers en hardlopers om niet alleen, maar in groepjes de straat op te gaan. Het advies wordt gegeven na drie incidenten op rij waarbij joggers en een fietser in de regio werden aangevallen.
11/30
2018

Gele hesjes-protest Brussel loopt uit de hand, politie drijft betogers met traangas uit elkaar

In Brussel is de rust vrijdagavond teruggekeerd nadat een demonstratie van de zogenoemde gele hesjesbeweging eerder op de middag uit de hand was gelopen. De politie moest betogers met traangas en waterkanonnen uit elkaar drijven.
11/30
2018

Het boerkaverbod is een symbool, maar de angst die eraan ten grondslag ligt is echt

Na Frankrijk krijgt ook Nederland een boerkaverbod. Overbodige symboolpolitiek, klinkt het, maar de angst die eraan ten grondslag ligt is echt.
11/30
2018

Nieuwe initiatieven gaan het streamen van klassieke muziek verbeteren

De Volkskrant vergelijkt zeven oude en nieuwe aanbieders.
11/30
2018

De rechter ligt onder vuur: ‘Als we niet uitkijken, kruipen we de kant van Polen op’

Boze burgers en politici die tornen aan hun onafhankelijkheid: vertrekkend raadsheer Jan Wolter Wabeke maakt zich zorgen over de toenemende druk op rechters.
11/30
2018

Petitie Baudet tegen het VN-migratiepact rammelt: ook niet bestaande mensen kunnen stemmen

De petitie waarmee Thierry Baudet wil aantonen dat een groot deel van Nederland zich uitspreekt tegen het VN-migratiepact, blijkt erg vatbaar voor bedrog. Ook niet-bestaande mensen kunnen duizenden keren meestemmen. Dat blijkt uit onderzoek van ict-deskundigen en de Volkskrant.