08/31
2018

Stadionplein Amsterdam definitief niet vernoemd naar Cruijff

Het plan om het Stadionplein in Amsterdam naar Johan Cruijff te vernoemen, is van de baan. Het stadsbestuur gaat op zoek naar een andere locatie omdat het plein door een ‘opeenstapeling van slordigheden en onhandige formuleringen’ bij de naamswijzigingsprocedure ‘als eerbetoon voor Cruijff ongeschikt is geworden’.
08/31
2018

Hoe Johan Cruijff toch geen plein in Amsterdam kreeg

Vandaag maakt burgemeester Halsema van Amsterdam bekend dat het Stadionplein definitief niet zal worden omgedoopt tot Johan Cruijffplein. Een reconstructie van ruim twee jaar gesteggel.
08/31
2018

Rutte spreekt het machtswoord en de democratie heeft het nakijken

Hoe ver reikt in Nederland de macht van één persoon? Of, preciezer geformuleerd: hoe ver reikt hier de macht van de minister-president? Het antwoord is blijkbaar: ‘ver, heel ver’. De afloop van de strijd om de dividendbelasting wijst daar in elk geval wel op.
08/31
2018

Pakistaanse ambassadeur: gezond verstand heeft gezegevierd in kwestie-Wilders

Het bericht dat Geert Wilders zijn plan afblies om een wedstrijd voor Mohammed-cartoons te organiseren, kwam niets te vroeg. Als de kwestie was geëscaleerd waren er doden gevallen, zegt Shujjat Ali Rathore, ambassadeur van Pakistan in Nederland. ‘Massa’s zijn in Pakistan moeilijk in de hand te houden.’
08/31
2018

Dansend zoekt Europa een weg uit de chaos van Poetin en vluchtelingen

Europa’s korte vakantie van de wereldpolitiek is voorbij. De Europese ministers van Buitenlandse Zaken kwamen de afgelopen dagen weer bijeen in de Weense Hofburg, het van historie doordrenkte paleis van de Habsburgers. Een passende ambiance voor de grote vragen waar de Europeanen voor staan in een wereld waarin weinig meer vanzelfsprekend is.
08/31
2018

Geldboete van 300 euro voor opruiing tegen Sinterklaas

De politierechter in Utrecht heeft vrijdagmiddag activist Michael van Zeijl veroordeeld tot een geldboete van 300 euro wegens opruiing in een beladen zaak: de bedreiging van Sinterklaas door het gezicht van de actiegroep De Grauwe Eeuw, een extreem-linkse groep die strijdt tegen tekenen van kolonialisme en racisme in de samenleving.
08/31
2018

FNV-voorzitter: niet extra loon, maar aanpakken van flex heeft prioriteit

Belangrijker dan de looneis van 3,5 procent is voor de FNV de strijd tegen de flexibilisering van de arbeidsmarkt. De vakbond richt zich volledig op het indammen van ‘flex’, zegt voorman Han Busker in een interview met de Volkskrant. ‘Met alleen meer loon vragen los je de oorzaken niet op. We moeten een tandje dieper. Flex is doorgeslagen.’
08/31
2018

Dit zijn de vijf heldendaden van Apache-piloot Roy de Ruiter

Roy de Ruiter is vandaag geridderd door koning Willem-Alexander
08/31
2018

‘De kiezer heeft niet altijd gelijk, maar de kiezer is wel altijd de baas’

Hij was nog maar net minister van Financiën of Jeroen Dijsselbloem werd al voorzitter van de Eurogroep. In zijn boek kijkt hij terug op de zware crisis die hij met zijn Europese collega’s het hoofd moest bieden.
08/31
2018

Gaat Twan Huys meer scherpte op de late avond brengen? De methode-Huys ontleed

Collega's van presentator Twan Huys over zijn kans van slagen de late avond op RTL 4 scherper en kritischer te maken.