07/31
2018

De hoofdredacteur van Quote deed het beter dan gedacht in zijn nieuwe programma

Op een dag was daar Sander Schimmelpenninck, ex-advocaat, hoofdredacteur (van zakenblad Quote), graaf, corpslid en grachtengordeljournalistje onder meer. Het kan snel gaan. Het ene moment was hij nergens, het volgende overal, in de media dan.
07/31
2018

‘Wij betalen mee aan universiteiten, wegen, ziekenhuizen, aan alles. Uber niet’

In veel Spaanse steden hebben taxichauffeurs het werk neergelegd uit protest tegen de in hun ogen oneerlijke concurrentie van bedrijven als Uber en Cabify. In Madrid blokkeren taxi’s al drie dagen een grote doorgangsweg.
07/31
2018

Nederlandse vrouwen en zesjarig kind doodgeschoten in New York

Bij een schietpartij in New York zijn dinsdag (Nederlandse tijd) een 47-jarige Nederlandse vrouw en haar zesjarige zoontje omgekomen. Daarnaast is een tweede Nederlandse vrouw (38) doodgeschoten.
07/31
2018

Halsema wil meer agenten in Amsterdam. Heeft de stad er zo weinig?

De nieuwe Amsterdamse burgemeester Halsema vraagt om meer agenten in het centrum van de hoofdstad vanwege de drukte door het toerisme. Maakt die oproep enige kans? Vijf vragen over de toewijzing van agenten.
07/31
2018

Hoe verleid je toeristen heel Nederland te ontdekken?

Het spreiden van toeristen is verheven tot kabinetsbeleid. Buitenlanders worden verleid eens verder te kijken dan de Amsterdamse gracht en het Rijksmuseum. Lukt dat? ‘Je moet niet denken dat je er een deuk mee in een pakje boter slaat.’
07/31
2018

Surinaamse regering ligt illegale goudindustrie niet in de weg: ‘Iedereen besteelt elkaar’

Suriname bulkt van het goud. Het edelmetaal is zo belangrijk voor het land dat er een ‘informele’ goudindustrie is ontstaan die geen regels kent. Oerbos wordt gekapt, boscreolen verdreven, natuur vergiftigd met kwik. Het goud splijt Suriname. Want vanuit de ondergrondse economie lopen lijntjes naar machtige personen.
07/31
2018

Brazilianen gaan op zoek naar Goud in Suriname, maar het werk is gevaarlijk en illegaal

Diep verscholen in het Surinaamse oerbos runt de Braziliaan André Bemassuli zijn eigen goudmijn. Illegaal natuurlijk. Hij heeft er zes landgenoten werken, want Surinamers brengen onrust met zich mee. Van Paramaribo heeft hij niks te vrezen, van gewapende bendes des te meer.
07/31
2018

New York Times: Facebook onderschept politieke beïnvloedingscampagne met nep-accounts

Facebook heeft een politieke beïnvloedingscampagne met nepaccounts stopgezet door tientallen profielen en –pagina’s op het sociale netwerk te verwijderen, aldus The New York Times. De accounts probeerden de publieke opinie in Amerika te beïnvloeden in de aanloop naar de tussentijdse verkiezingen voor het Amerikaanse Congres in november. Dat deden zij door verder te stoken in polariserende maatschappelijke kwesties.
07/31
2018

De Partij voor Islamitische Wedergeboorte wordt beschuldigd van de aanslag in Tadzjikistan – terecht?

Als er in Tadzjikistan een beschuldigende vinger moet worden gewezen, is die al gauw gericht op de Partij voor Islamitische Wedergeboorte. Het past dus in het straatje van de regering haar voornaamste tegenstander verantwoordelijk te houden voor van de aanslag op de westerse fietstoeristen.
07/31
2018

Als ik een zo spartaans mogelijke omgeving voor mezelf creëer, moet ik wel aan de slag

Sinds zijn 19de trekt zanger/muzikant Thomas Azier over de wereld op zoek naar inspiratie, naar het gevoel van paniek dat de zwemmer soms even heeft als hij de bodem niet meer voelt. Vijf albums die Azier (31) hebben geholpen zijn weg te vinden.