05/20
2018

Dump het aandeel of wees lastig: pensioenfondsen beleggen steeds kritischer

Verkoop het aandeel of wees een lastige aandeelhouder. Pensioenfondsen zijn steeds strenger voor omstreden ondernemingen, zoals kolenbedrijven. Lopen de fondsen zo rendement mis? Nee, zegt de Groningse hoogleraar duurzaam financieren Bert Scholtens.
05/20
2018

Intensive care-arts Alex Gosselt: ‘Op iemands sterfbed kan een klein gebaar van grote waarde zijn’

05/20
2018

De Graafschap terug in Eredivisie ten koste van Almere City

Waar Flevoland blijft hunkeren heeft de Achterhoek weer een vertegenwoordiger op het hoogste niveau. De Graafschap verzekerde zich zondagavond van promotie door een 2-1 zege op Almere City, genoeg na de 1-1 in Almere vier dagen eerder.
05/20
2018

Telecombedrijven misleiden klanten met ‘gratis’ aanbiedingen en oneerlijke contracten

Veel Europese telecomaanbieders misleiden hun klanten met ‘gratis’ aanbiedingen. Bovendien ontbreekt op hun websites vaak informatie over het indienen van klachten en kunnen veel telecombedrijven hun contractvoorwaarden wijzigen zonder hun klanten het recht te geven dat contract vervolgens op te zeggen.
05/20
2018

Het laatste bastion van de vrije pers in Turkije

Persvrijheid is in Turkije geen vanzelfsprekendheid. Er zijn weinig kranten die geen banden hebben met de regering. Cumhuriyet weigert zich door de regering te laten vertellen wat wel en niet te schrijven, ondanks alle tegenwerking en gevolgen die ze daardoor ondervindt.
05/19
2018

Japanse regisseur Hirokazu Kore-eda wint de Gouden Palm met zijn film Shoplifters

Regisseur Hirokazu Kore-eda heeft zaterdagavond in Cannes de Gouden Palm gewonnen voor Shoplifters, een drama over een klein-crimineel Japans gezin. Binnen de filmwereld staat de 55-jarige Japanner al jaren bekend om zijn meesterlijke films over familiedynamiek en sociale misstanden, die emotievol zijn zonder inzet van opzichtige scenariotrucs. In Shoplifters wordt een door haar moeder verwaarloosd meisje opgenomen door een armoeiig doch warm gezin, waarvan de vader de kinderen inzet als hulpjes bij winkeldiefstal. Niet alles is wat het lijkt, in de aangrijpende film van Kore-eda, die vragen opwerpt over de (geringe) betekenis van bloedbanden. ‘Ik wilde voorbij hun misdaden kijken’, zei de regisseur vorige week in Cannes over zijn personages, ‘naar de rijkdom van hun levens en hun unieke onderlinge verbanden.’
05/19
2018

‘Met Meghan zijn we vandaag een stukje rijker geworden’

‘Wat een hemelse muziek. Dit is echt een sprookje.’ Met kippenvel op haar donkere huid kijkt Sharon, een Londense van in de dertig, naar de entree van Meghan Markle in St George’s Chapel bij Windsor Castle, kort voor het middaguur. Er klinkt gejuich op het veld voor Queen’s House in Greenwich, een van de zonovergoten plekken in Londen waar duizenden mensen zich hebben verzameld om het huwelijk tussen prins Harry en de Amerikaanse actrice op een groot scherm te aanschouwen. Union Jacks wapperen, champagnekurken ploppen en een vertederd ‘aaaaahhhh’ klinkt wanneer de kleine Windsor-kinderen in beeld komen, de bruidsmeisjes en –jongetjes.
05/19
2018

Ze zijn getrouwd! De huwelijksvoltrekking in beeld

05/19
2018

Veenbrand in SP Limburg laait weer op, drie SP’ers Venray stappen uit partij

De veenbrand bij de SP in Limburg is nog niet geblust: drie van de vier SP-gemeenteraadsleden in Venray stappen uit de partij. Zij hebben dat zaterdagochtend bekendgemaakt. Het drietal kan zich niet langer vinden in de politieke koers van de SP, vertelt een van hen, Joep Gielens. Bovendien zou de partijtop te autocratisch zijn en de lokale afdelingen niet genoeg inspraak geven. ‘Wij zien een ondermijning van de partijdemocratie en partijcultuur. De partij houdt zich niet aan de regels die zij zelf heeft vastgelegd.’
05/19
2018

NS-machinist mishandeld door schoonmaker, dader nog niet gepakt

Een treinmachinist van de NS is vrijdagochtend bij Hoofddorp gewond aan het gezicht geraakt na een mishandeling door een schoonmaker. De schoonmaker zou tussen rijdende treinen hebben gelopen die op dat moment aan het rangeren waren. Toen de machinist hem op dit verboden en onveilige gedrag aansprak, zou de schoonmaker hebben uitgehaald.