05/31
2015

400.000 Colombianen zonder stroom na aanslag FARC

Met een aanslag op een hoogspanningsmast heeft de Colombiaanse rebellenbeweging FARC zondag in havenstad Buenaventura voor een grote stroomstoring gezorgd. Bijna 400.000 inwoners zitten zonder elektriciteit, meldt het Colombiaanse leger.
05/31
2015

Enorme airconditioner valt in New York: tien gewonden

Een enorme airconditioner is in de drukke wijk Manhattan dertig verdiepingen naar beneden gevallen. Tien mensen zijn zondagochtend (lokale tijd) lichtgewond geraakt nadat een hijskraan het bijna 4000 kilo wegende apparaat per ongeluk liet vallen, meldt The Wall Street Journal.
05/31
2015

‘Blatter stemde niet voor Qatar’

Sepp Blatter heeft bij de omstreden toewijzing van het WK van 2022 aan Qatar niet op dat emiraat gestemd. Dat vertelde Alexander Koch, plaatsvervangend directeur communicatie van de FIFA, in een uitzending van de ARD. De omstreden Zwitser, die vrijdag voor vier jaar werd herkozen als voorzitter van de wereldvoetbalbond, zou de voorkeur hebben gegeven aan de Verenigde Staten.
05/31
2015

Roda JC kan De Toekomst voortaan links laten liggen

Een jaar duurde het oponthoud van Roda JC in de eerste divisie. De Limburgers verrasten NAC in eigen huis, mede dankzij een peptalk van Frans Timmermans.
05/31
2015

Nog geen overeenkomst in Senaat VS over spionagebevoegdheden

De USA Freedom Act, waarin de juridische basis is vastgelegd voor het in binnen- en buitenland fel omstreden spionageprogramma van de NSA, is tijdelijk gestrand in de Amerikaanse Senaat. De senaat kwam vandaag op de valreep bijeen om te stemmen over aanpassing of afschaffing van een wet die ingrijpende spionagepraktijken mogelijk maakt.
05/31
2015

Senaat VS bijeen over spionagebevoegdheden

De Amerikaanse Senaat is vandaag op de valreep bijeengekomen over aanpassing of afschaffing van een wet die ingrijpende spionagepraktijken mogelijk maakt. De huidige regels vormen de juridische basis voor het in binnen- en buitenland fel omstreden spionageprogramma van de NSA.
05/31
2015

Monumentje voor zelfverheerlijking in RTL-kerk

Weemoed overheerst op televisie. Rick Nieman, Nelleke van der Krogt, Irene Moors en Carlo Boszhard namen afscheid.
05/31
2015

Progressie helpt Kruijswijk aan ‘zevende plek met gouden randje’

'Een zevende plaats met een gouden randje', zegt ploegleider Frans Maassen over de prestatie van zijn kopman Steven Kruijswijk in de Ronde van Italiƫ. 'Neem zo'n Amador, die wordt vierde in het klassement. Maar wat heb je van hem gezien? Weinig toch?'
05/31
2015

Giro: tweede of derde zege voor Contador?

Drie vingers stak Alberto Contador in de lucht bij zijn triomfantelijke intocht. Het was een boodschap die aan duidelijkheid niets te wensen over liet. Hij heeft zondag voor de derde keer de Ronde van Italiƫ gewonnen.
05/31
2015

De Graafschap bikkelt tot einde voor promotie

Laat het niet met het mooiste voetbal zijn, maar met een hechte organisatie slaagt De Graafschap, nummer zes in de eerste divisie, er toch in te promoveren naar de eredivisie.