04/30
2015

Verkiezingsblog: Vijandige vragen van de boze Britse kiezer

De Britse kiezer is boos. Hoe boos, dat bleek gisteravond tijdens een speciale verkiezingseditie van het politieke discussieprogramma Question Time. Kiezers mochten vragen stellen aan premier David Cameron, vice-premier Nick Clegg en oppositieleider Ed Miliband. Het werd een bloedbad. Vooral voor Miliband.
04/30
2015

Nieuwe video IS toont onthoofdingen in Jemen

Een organisatie in Jemen die gelieerd is aan Islamitische Staat, heeft vandaag een video online gezet waarin vier Jemenitische soldaten worden onthoofd en tien anderen worden neergeschoten. Dat meldt persbureau Reuters.
04/30
2015

Amerikaanse marine beschermt vrachtschepen tegen Iran

Schepen van de Amerikaanse marine gaan onder Amerikaanse vlag varende koopvaardijschepen begeleiden als ze door de Straat van Hormuz varen. Dat is volgens defensiefunctionarissen in Washington besloten nadat Iraanse vaartuigen deze week een vrachtschip dat onder de vlag van de Marshall-eilanden voer naar Bandar Abbas brachten.
04/30
2015

Ballast Nedam boekt enorm verlies

Bouwbedrijf Ballast Nedam heeft vorig jaar een nettoverlies van 103 miljoen euro geleden. Dat maakte het bouwbedrijf donderdagavond bekend.
04/30
2015

Dijsselbloem zoekt steun voor verlenging voorzitterschap

Officeel gaat eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem volgende week naar Duitsland, Frankrijk en Italië om te praten over Griekenland. Maar hij zal zeker ook gaan pleiten voor verlenging van zijn voorzitterschap van de eurogroep die medio juli afloopt.
04/30
2015

Messenger neergestort op planeet Mercurius

Een Amerikaanse satelliet is neergestort op de planeet Mercurius. De sonde Messenger sloeg vanavond om 21.26 uur Nederlandse tijd in op het oppervlak met een snelheid van ruim 14.000 kilometer per uur. 'Ik denk dat het tijd is om vaarwel te zeggen tegen al mijn vrienden, familieleden en ondersteuning', 'schreef' de sonde in zijn laatste bericht op Twitter.
04/30
2015

Dodental Nepal gestegen tot boven 6.100

Het dodental van de aardbeving in Nepal van afgelopen weekeinde is opgelopen tot boven de 6.000. De nationale politie maakte in de nacht van donderdag op vrijdag (lokale tijd) bekend dat er 6.155 sterfgevallen zijn geregistreerd. Zeker 13.400 mensen raakten gewond door het natuurgeweld.
04/30
2015

‘Word ik geëxecuteerd?’, vroeg man vlak voor hij doodstraf kreeg

De Braziliaan die deze week in Indonesië is geëxecuteerd wegens drugssmokkel, had geen idee dat hij dood zou gaan. Dat vertelt zijn priester tegen de Britse krant The Guardian.
04/30
2015

Architect Dam-monument wilde Rotterdam herbouwen met nazi’s

De ontwerper van het Nationaal Monument op de Dam, de architect J.J.P. Oud (1890-1963), heeft in 1942 geprobeerd een opdracht van de Duitse bezetter te krijgen voor de wederopbouw van het gebombardeerde Rotterdam.
04/30
2015

Merkel in verlegenheid door bespioneren Frankrijk

De Duitse inlichtingendienst BND heeft de Amerikaanse NSA jarenlang geholpen bij het bespioneren van het Franse Elysée-paleis, de Europese Commissie en vliegtuigbouwer Airbus. Dat is door Duitse media onthuld.