02/28
2015

VS willen van oorlogsmisdaden verdachte Bosniërs uitzetten

De Amerikaanse autoriteiten willen zeker 150 Bosniërs het land uitzetten vanwege hun vermoedelijke betrokkenheid bij oorlogsmisdaden. Het zou onder meer gaan om personen die mogelijk een rol speelden bij de massamoord in Srebrenica, bericht The New York Times vandaag.
02/28
2015

Nadal bereikt eerste finaleplaats na rentree

Tennisser Rafael Nadal heeft zaterdag voor het eerst sinds zijn rentree begin dit jaar weer de finale van een ATP-toernooi bereikt. De Spanjaard versloeg in Buenos Aires publiekslieveling Carlos Berlocq. Nadal, als eerste geplaatst, klopte de Argentijn in twee sets: 7-6 (7) 6-2.
02/28
2015

Iran ergert zich aan geplande toespraak Netanyahu

Iran heeft vandaag geërgerd gereageerd op het voornemen van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu het Amerikaanse Congres toe te spreken. Volgens minister Javad Zarif (Buitenlandse Zaken) mag kritiek van Netanyahu niet in de weg staan van een akkoord over het Iraanse nucleaire programma.
02/28
2015

Cambuur heeft aan één treffer genoeg tegen Heracles

SC Cambuur mag in de eredivisie weer omhoog kijken na de overwinning zaterdag op Heracles Almelo. De ploeg van trainer Henk de Jong miste in Leeuwarden een handvol grote kansen, maar had aan één doelpunt van Sander van de Streek genoeg voor de winst: 1-0. Cambuur krijgt daardoor weer zicht op de subtop, terwijl Heracles in de gevarenzone blijft staan. De Almeloërs zagen FC Dordrecht en NAC Breda zelfs dichterbij komen.
02/28
2015

PKK-leider: praat mee over wapenstilstand

De leider van de Turks Koerdische PKK, Abdullah Öcalan, heeft vanuit de gevangenis zijn achterban opgeroepen mee te praten over het neerleggen van de wapens. Zijn verklaring werd voorgelezen voor de televisie door een parlementslid van een PKK-gezinde partij, de HDP.
02/28
2015

Arrestatie in Bremen na terreurwaarschuwing

De politie in het Duitse Bremen heeft vandaag zeker één persoon opgepakt nadat eerder werd gewaarschuwd voor een terreurdreiging. Dat zei een politiewoordvoerder vanavond.
02/28
2015

Celstraffen tot 15 jaar voor grote juwelenroof Parijs

Een Franse rechter heeft acht mannen veroordeeld tot celstraffen voor hun betrokkenheid bij een dubbele juwelenroof in Parijs. De geschatte buit van die brutale overvallen bedraagt zeker 78 miljoen euro, berichten Franse media vandaag.
02/28
2015

Sterker Willem II onderuit bij effectiever AZ

AZ blijft volop in de race voor rechtstreekse plaatsing voor Europa League. Na de moeizame overwinning (2-0) op Willem II staat de Alkmaarse club weer op de derde plaats van de ranglijst in de eredivisie.
02/28
2015

Jeffrey Herlings meteen weer klasse apart

Motorcrosser Jeffrey Herlings heeft zaterdag bij de opening van het nieuwe seizoen in de MX2 meteen de leiding genomen in het wereldkampioenschap. De 20-jarige Brabander was in de Grand Prix van Qatar een klasse apart. Herlings won zowel de eerste als de tweede manche.
02/28
2015

Matig Twente laat het weer in slotfase liggen

FC Twente heeft zaterdag opnieuw in de slotfase een goed resultaat uit handen gegeven. Tegen NAC stonden de Tukkers tot de 88ste minuut met 1-0 voor, maar lieten ze de Brabanders toch nog langszij komen: 1-1. Vorige week leek de ploeg uit Enschede op een gelijkspel af te stevenen tegen Vitesse, maar toen ging Twente in blessuretijd nog onderuit.