10/31
2014

Peshmerga’s trekken belegerd Kobani binnen

De eerste Iraakse peshmerga's zijn gisteren het belegerde Kobani binnengetrokken. Tien voertuigen met Koerdische strijders en hun wapens zijn de Noord-Syrische stad binnengereden, melden het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten en de lokale activist Mustafa Bani. Ze zeggen niet te weten hoeveel van de honderdvijftig peshmerga's in Kobani zijn aangekomen.
10/31
2014

Veertig rechercheurs onderzoeken explosie auto Veghel

De politie zet 40 rechercheurs in om de oorzaak van de ontplofte auto in Veghel te achterhalen. Er wordt uitgegaan van een misdrijf.
10/31
2014

Honderden klachten over kankerverwekkende verf bij Defensie

Bij het ministerie van Defensie hebben zich al bijna 900 (oud)-medewerkers gemeld die zouden hebben gewerkt met kankerverwekkende chroomhoudende verf of coating. Een kwart heeft gezondheidsklachten die hieraan zijn gerelateerd.
10/31
2014

Spanje schendt Europese regels met terugsturen migranten in Melilla

Spanje schendt de Europese regels voor de buitengrenzen en het asielrecht door migranten in de enclave Melilla meteen terug te sturen naar Marokko. Dat schrijft de Europese Commissaris voor Binnenlandse Zaken, Cecilia Malmström.
10/31
2014

Beperken CO2-uitstoot staat op laag pitje

Minder CO2? Beursgenoteerde bedrijven dragen daar nauwelijks aan bij, op enkele uitzonderingen na.
10/31
2014

‘Politie wil ongeregistreerde prepaid-telefoons verbieden’

Als het aan de politie ligt, komt er een verbod op ongeregistreerde prepaid-telefoons. De site All About Phones zegt over een rapport te beschikken dat de politie in 2013 zou hebben aangeboden aan het ministerie van Veiligheid en Justitie.
10/31
2014

Huntelaar goudhaantje Schalke, Draxler lang eruit

Klaas-Jan Huntelaar heeft vandaag weer eens bewezen waarom Schalke 04 de Nederlandse spits graag een nieuw, lucratief contract wil aanbieden. De international bezorgde zijn ploeg 3 punten tegen FC Augsburg. De treffer van Huntelaar in de 37ste minuut was de enige en daarmee de winnende.
10/31
2014

Huntelaar goudhaantje Schalke, Draxler valt uit

Klaas-Jan Huntelaar heeft vandaag weer eens bewezen waarom Schalke 04 de Nederlandse spits graag een nieuw, lucratief contract wil aanbieden. De international bezorgde zijn ploeg 3 punten tegen FC Augsburg. De treffer van Huntelaar in de 37e minuut was de enige en daarmee de winnende.
10/31
2014

Onderzoek naar fraude in ICT bij Defensie

Bij het ministerie van Defensie vindt onderzoek plaats naar mogelijke fraude of malversaties rond het aanbesteden van ICT-projecten of inhuur van derden. Dat heeft minister Jeanine Hennis-Plasschaert vandaag aan de Tweede Kamer laten weten.
10/31
2014

Djokovic ten koste van Murray in halve finale

Novak Djokovic is na de uitschakeling van Roger Federer de belangrijkste titelgegadigde in het Masterstoernooi van Parijs. De Servische tennisser, nog altijd de nummer 1 van de wereldranglijst, bereikte vanavond de halve eindstrijd ten koste van de Schot Andy Murray: 7-5 6-2. Deze wist de partij te rekken tot bijna 1 uur en 3 kwartier.