01/31
2011
„Op te veel plekken, op te veel manieren zakken de fundamenten in deze regio in het zand. De jongeren, vrouwen en minderheden in de Arabische wereld moeten de politieke en economische ruimte krijgen”, waarschuwde Hillary Clinton aan het eind van haar bezoek aan de Perzische Golf.
01/31
2011
Volksopstand - De enige winkels in het centrum van Caïro die geplunderd zijn, behoren toe aan de Amerikaanse fastfoodketens. De Pizzahut op het centrale Tahrir-plein is in een beerput van stinkend water en afval veranderd. Geen ruit van de net gerenoveerde Beanos coffeeshop is nog heel.
01/30
2011
Bij een botsing tussen een passagierstrein en een goederentrein in Duitsland zijn zaterdagavond tien mensen om het leven gekomen. Zeker 23 anderen raakten gewond, van wie acht ernstig.
01/30
2011

’Duw leerling niet te snel in een hokje’

„Ik ben ook moeder”, zegt Marja van Bijsterveldt, de minister van onderwijs die vandaag met een nieuw systeem voor zorgleerlingen komt. Ze weet hoe het is. „Als er iets is met je kind komt het heel dicht op je huid."
01/30
2011

Minister: Systeem zorgleerlingen failliet

Het beleid voor scholieren met een handicap of stoornis heeft gefaald. Dat zegt minister Marja van Bijsterveldt van onderwijs vandaag in een interview met Trouw. Het systeem is uit zijn voegen gegroeid en heeft gezorgd voor te veel kinderen met een ’label’. Per 1 augustus 2012 komt er daarom een nieuw systeem waarin scholen in regionale samenwerkingsverbanden zelf de budgetten verdelen.
01/30
2011
Het belangrijkste monument uit de Joegoslavische muziekgeschiedenis dreigt te sluiten wegens een ordinair huurconflict. Tot grote woede van de liefhebbers.
01/30
2011
Ineke van Gent (GroenLinks) spreekt van een niet-aanvalsverdrag tussen de linkse partijen. Bert Koenders (PvdA) wil het Des Indes-beraad nieuw leven in plaatsen. Ooit kwamen VVD, PvdA en D66 in het Haagse Hotel Des Indes samen om informeel te praten over paarse samenwerking. Nu is het doel (met GroenLinks en SP) linkse samenwerking.
01/28
2011

Ineke van Gent: Pacifisten zijn niet tegen civiele vredesmissies

Negen Kamerleden rennen donderdagavond iets over half tien naar de grote vergaderzaal van de Tweede Kamer. Ze zijn al te laat voor het finale debat over de bijgestelde missie naar Afghanistan. Een tiende GroenLinkser sloft een andere kant uit. De gebruikelijke twinkeling is even niet in de ogen van Ineke van Gent te vinden.
01/26
2011
Justitie in Amsterdam gaat voor het eerst een erkend exporteur van plastic afval ’kaalplukken’. De I.E.H. Group uit Mijdrecht kan een vordering van 2.7 miljoen euro tegemoet zien, gelijk aan de winst die het bedrijf gedurende twee jaar heeft gemaakt met het ’structureel overtreden van de Europese afvalstoffenregels’.
01/24
2011
Afghanistan-missie - De door Nederland getrainde politiemensen in Kunduz gaan ervoor zorgen dat het beter toeven wordt in de Noord-Afghaanse provincie. Tegen corruptie en georganiseerde misdaad treedt de politie streng op; het eerbiedigen van mensenrechten staat voorop en vrouwen krijgen een gelijkwaardige positie.